Vanaf zondag 29 mei tot en met zaterdag 4 juni 2022 voert de Versluys Groep in opdracht van de provincie Utrecht onderhoud uit aan de Bisschopsweg (N414) tussen de rotonde met de Eemweg (nabij de Carpoolplaats) en de kruising met de Eemweg en de Geerenweg in Eemnes (nabij de asfaltcentrale). Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt dit deel van de weg tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden zijn nodig om de weg in een goede en veilige conditie te houden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het bestaande asfalt en de fundering, het aanbrengen van een nieuwe fundering en asfalt en het aanbrengen van bermverharding en belijning.

Wegafsluiting vanaf 29 mei t/m 4 juni

De werkzaamheden starten op zondagochtend 29 mei om 06:00 uur en duren tot en met zaterdagavond 4 juni, 24:00 uur. Het gedeelte van de N414 waar gewerkt wordt, is in deze periode afgesloten voor doorgaand verkeer, waarbij de rotonde en de kruising toegankelijk blijven. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid

Tijdens de wegafsluiting wordt het doorgaand verkeer tussen Baarn en Bunschoten-Spakenburg omgeleid via de N199 en A1. Fietsers blijven gebruik maken van de Geerenweg langs de N414. Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een vrije doorgang via de Geerenweg. Tijdens de werkzaamheden zal er een aangepaste dienstregeling zijn voor de buslijn 572. Voor actuele informatie daarover kunt u kijken op www.synthusutrecht.nl.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd hard achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Op de hoogte blijven?

Blijf up-to-date en volg de werkzaamheden via de BouwApp: Download en installeer de BouwApp op uw smartphone; Ga naar ‘Ontdek’; Zoek: ‘Groot asfaltonderhoud N414’; Selecteer het project; Klik op volgen.