Verkiezingen

In Nederland worden om de 4 jaar gemeenteraadsverkiezingen gehouden. De meest recente verkiezingen voor de gemeenteraad waren op 21 maart 2018.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen kunt u stemmen voor de nieuwe gemeenteraad en bij de afgelopen verkiezingen was het ook mogelijk uw stem uit te brengen bij het landelijke referendum over de wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv).

Activiteiten

Activiteiten

De volgende activiteiten vinden plaats rondom de verkiezingen in de gemeente Baarn

Informatie over politieke partijen

Informatie over politieke partijen

Hier vindt u informatie over de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Stemmen

Stemmen

Door te gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen kunt u invloed uitoefenen op de keuzes die er binnen uw gemeente worden gemaakt.

Contactcommissie Lage Vuursche

Contactcommissie Lage Vuursche

Inwoners van Lage Vuursche kunnen op 21 maart ook hun stem uitbrengen voor de Contactcommissie Lage Vuursche.

Referendum

Referendum

Op 21 maart 2018 zijn er niet alleen gemeenteraadsverkiezingen, maar kunt u ook een stem uitbrengen bij het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv).

Stemwijzer

Stemwijzer

De StemWijzer is het middel om kiezers op een snelle en overzichtelijke manier inzicht te geven in de gemeentelijke politiek.

Iemand machtigen

Iemand machtigen

Kunt u zelf niet stemmen? Bijvoorbeeld omdat u ziek bent of op vakantie in het buitenland? Dan kunt u iemand hiervoor machtigen.

Stembureaus

Stembureaus

Stembureaus zijn op de verkiezingsdag geopend van 's ochtends 7.30 tot 's avonds 21.00 uur. Hier vindt u alle locaties waar u kunt stemmen.

Verkiezingsuitslagen

Verkiezingsuitslagen

Bekijk hier de voorlopige verkiezingsuitslagen voor de gemeente Baarn.