Doe mee met Open Monumentendag op 14 september!

Elk jaar in het tweede weekend van september is het Open Monumentendag. Tijdens dit weekend openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het grote publiek. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

Een flyer over de Open Monumentendag op 14 en 15 september 2024 met een link naar de website

Open Monumentendag 2024 staat in het teken van routes, netwerken en verbindingen. Met de slogan ‘Onderweg!’ zal aandacht worden besteed aan reizen via diverse soorten wegen en met verschillende vervoersmiddelen, van A naar B. Maar ook onderweg zijn in de vorm van tijd; van verleden naar heden, van oud naar nieuw.

Bezit of beheert u een monument?

De organisatie van Open Monumentendag in de gemeente Baarn is op zoek naar bezitters en/of beheerders van monumenten die dit jaar hun monument open willen stellen of op een andere manier mee willen doen aan deze mooie dag. Meer informatie of uw monument aanmelden kan via openmonumentendagbaarn@gmail.com.

Landelijk ook op 15 september

Open Monumentendag in Baarn vindt op zaterdag 14 september plaats. Landelijk zijn zowel op zaterdag 14 als op zondag 15 september monumenten openbaar te bezichtigen. Meer informatie vindt u op de website van Open Monumentendag.