Inwoners van de gemeente Baarn met een bijstandsuitkering ontvangen een envelop met daarin gratis coronazelftesten. Inwoners kunnen gebruik maken van deze zelftesten voor de zekerheid als zij ergens naartoe gaan of als zij klachten hebben.

De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners met een bijstandsuitkering kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Op deze manier kunnen mensen ook gehoor geven aan de oproep van het kabinet om een zelftest te doen als zij mensen bezoeken of klachten hebben.


Verspreiding van de testen via BBS

De verspreiding van de zelftesten wordt gedaan door Uitvoeringsorganisatie BBS. Dit is de organisatie die verantwoordelijk is voor de aanvraag en uitvoering van bijstandsuitkeringen binnen de gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest.

Later ook gratis zelftesten voor andere minima

Binnenkort worden de zelftesten ook gratis beschikbaar gesteld voor inwoners die geen bijstandsuitkering ontvangen, maar wel een laag inkomen hebben.

Testen bij klachten via de GGD is gratis

Daarnaast benadrukt de gemeente dat het laten doen van een coronatest bij de GGD gratis is. Deze testen zijn alleen voor mensen met corona gerelateerde klachten. Een afspraak maken hiervoor kan via de website www.coronatest.nl (met DigiD) of via 0800-1202 (met BSN).