De provincie Utrecht is gestart met een proef met gratis Openbaar Vervoer (OV) voor 66-plussers in de provincie met een laag inkomen. Zij kunnen via www.gratisreizenouderen.nl(externe link) een gratis OV abonnement aanvragen waarmee zij in de gehele provincie Utrecht gratis gebruik maken van bus, tram, buurtbus en flex-diensten van U-OV en Syntus Utrecht. Reizigers kunnen doordeweeks na 09.00 uur reizen en in het weekend en op feestdagen de hele dag.

Ouderen die de leeftijd van 66 jaar hebben bereikt, wonen in de provincie Utrecht en niet meer te besteden hebben dan € 17.700 per jaar, kunnen gebruik maken van dit aanbod. Iedereen die met een inkomstenverklaring van de Belastingdienst kan aantonen te voldoen aan deze voorwaarden en zich heeft aangemeld, ontvangt een gratis OV-abonnement dat op hun persoonlijke OV-chipkaart wordt geladen. De proef met gratis OV loopt tot 9 december 2023.

Aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.gratisreizenouderen.nl(externe link). Er zijn folders met uitleg bij bibliotheken beschikbaar. Ook is er hulp bij de aanvraag beschikbaar in de bibliotheek. Voor vragen kan men ook bellen met de provincie Utrecht, tel. 0475-77 21 89.

Bron: Provincie Utrecht