Contact met de gemeente Baarn gaat steeds meer digitaal. Een afspraak maken, een folder aanvragen, een vergunning regelen, een melding doen; u regelt het online via de website van de gemeente. Niet iedereen vindt dit even makkelijk. Daarom organiseert DigiTaalhuis Eemland de gratis workshop Online zaken regelen met de gemeente Baarn. De workshop wordt gegeven op vrijdag 24 juni van 11.00 tot 12.30 uur in de Bibliotheek Baarn. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekeemland.nl, telefonisch via 033-4631914 of aan de balie in de Bibliotheek.  

In februari van dit jaar heeft de gemeente Baarn de website vernieuwd om deze gebruiksvriendelijker te maken. Zo is er rekening gehouden met mensen die moeite hebben met zien, lezen en schrijven. Er wordt nu meer gebruikgemaakt van iconen en de zoekmachine en de voorleesfunctie werken beter. Ook past de site zich per apparaat aan en is daardoor op mobiele apparaten als tablet en smartphone makkelijker te gebruiken.

Tijdens de workshop wordt uitleg gegeven over de nieuwe website en worden de stappen doorlopen die u moet zetten als u iets wil regelen met de gemeente. Daarbij wordt ook gekeken welke informatie u hiervoor nodig heeft. Vervolgens wordt er geoefend, bijvoorbeeld hoe u een afspraak met de gemeente maakt of hoe u een paspoort aanvraagt.

Na de workshop zijn de deelnemers vertrouwd met de website, kennen de mogelijkheden en kunnen zelfstandig online zaken regelen met de gemeente Baarn.

Voor deze workshop is een DigiD nodig. Wie nog geen DigiD heeft kan bij het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) in de Bibliotheek terecht voor hulp om dit te regelen. Het IDO is te bezoeken op  vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur in de Bibliotheek Baarn

Praktische informatie Workshop Online zaken regelen met de gemeente Baarn

Datum: vrijdag 24 juni                                                                 
Tijd: 11.00 tot 12.30 uur                                                                             
Locatie: de Bibliotheek Baarn                                                   
Kosten: gratis