Ook dit voorjaar kunnen kinderen op zoek naar de sport die bij hen past of naar hun creatieve talent, in het kader van ‘High 5’. In samenwerking met een groot aantal verenigingen zijn er weer allerlei kennismakingslessen voor sport, dans, Scouting en muziek georganiseerd. Alle lessen zijn leuk en leerzaam. Kinderen kunnen zo zowel hun sportieve als hun creatieve en muzikale vaardigheden ontdekken en ontwikkelen.

Twee sportende kinderen die een high five geven

High 5

Het uitproberen van verschillende sporten en activiteiten helpt kinderen bij het vinden van een leuke hobby die bij hen past. Dat is de gedachte achter High 5, dat al heel wat jaren georganiseerd wordt door de gemeente Baarn in samenwerking met een groot aantal verenigingen en organisaties. Kennismaken gaat in korte cursussen van vier lessen voor maar 6 euro per cursus. Op deze manier kunnen kinderen verschillende sporten en activiteiten gemakkelijk en voordelig uitproberen. De lessen worden altijd na schooltijd gegeven.

Er is een grote variëteit aan cursussen: badminton, turnen, dansen, ballet, jiu jitsu, dammen, tennis, tafeltennis, kickboksen, judo, handbal, zwemmen, volleybal, hockey, musical- en diverse muzieklessen.

Voor wie is het?

De cursussen zijn bedoeld voor leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool, die kennis willen maken met een (nieuwe) sport of culturele activiteit. Voor sommige cursussen geldt een leeftijdsgrens. Deze staat aangegeven op de speciale websites voor informatie en aanmelden.

Informatie en aanmelden

Informatie over de cursussen en aanmelden gaat via de websites: www.activity4kids.nl/sports4kids/baarn(externe link) (voor sport) en www.activity4kids.nl/culture4kids/baarn(externe link) (voor cultuur & muziek). Onder ‘High 5 voorjaar 2023’ staan alle cursussen waar men uit kan kiezen dit voorjaar. Als u op de activiteit klikt, verschijnt meer informatie over de cursus.

Voor aanmelden moet u zich eerst hebben geregistreerd op de website. Dat doet u door rechts bovenin op ‘registreer’ te klikken en vervolgens de gegevens in te vullen. Daarna wordt er een e-mail met gebruikersnaam en wachtwoord toegezonden. Heeft uw kind al eerder meegedaan aan een activiteit via deze website dan kunt u direct inloggen. Voor het daadwerkelijk aanmelden klikt men op ‘aanmelden’ bij de gewenste cursus. Als alles goed is ingevuld, wordt er een bevestiging van de inschrijving toegezonden naar het opgegeven e-mailadres.

Contact

Voor vragen over de High 5 kan contact worden opgenomen met contactpersoon Rien Kieft, per e-mail via r.kieft@baarn.nl of telefonisch: 06-28596129.