Nieuws

 • Praat mee over opknappen speelplaatsen Hoge (Bomen) Bos en Kemphaanstraat

  (22-03-2019)

  De gemeente gaat weer een aantal openbare speelplekken opknappen. Het gaat om de speelplek in het Hoge (Bomen) Bos in de Componistenwijk en de speelplek aan de Kemphaanstraat.

 • Gebeurtenissen Utrecht

  (18-03-2019)

  Het college van B&W volgt de actuele ontwikkelingen in Utrecht. Wij volgen de algemene instructies vanuit de veiligheidsdiensten en de politie. Er is op dit moment geen aanleiding voor concrete dreiging in Baarn.

 • Mariska de Koning neemt ontslag als wethouder

  (15-03-2019)

  Wethouder Mariska de Koning heeft haar ontslag ingediend bij de voorzitter van de gemeenteraad. De wethouder is tot de conclusie gekomen dat haar ambities voor de optimale invulling van het ambt momenteel helaas niet samengaan met haar fysieke gesteldheid.

 • Vernieuwing Paleis Soestdijk een stap dichterbij

  (14-03-2019)

  Het college van Burgemeester en Wethouders van Baarn is akkoord met het Ruimtelijk kader voor landgoed Paleis Soestdijk. Dit “masterplan” voor de ontwikkeling van het gehele landgoed is de nadere uitwerking van het concept Made by Holland waarmee MeyerBergman Erfgoed Groep in juni 2017 de nationale tender won.

 • Gemeentegids 2019 gratis verkrijgbaar

  (13-03-2019)

  De Baarnse Gemeentegids 2019 staat weer boordevol actuele informatie over de gemeente, het gemeentebestuur en de gemeentelijke dienstverlening.

 • Sloop laatste gebouw Kooijhoek van start

  (07-03-2019)

  De ontheffing van de provincie van de Wet natuurbescherming is verleend. Dat betekent dat de werkzaamheden van het project Kooijhoek worden hervat. Vanaf 1 april mag er volgens de ontheffing begonnen worden met de sloop. Dan starten dan ook direct de sloopwerkzaamheden van het overgebleven deel van de oude garage. Op de locatie Kooijhoek wordt een nieuwe Aldi-supermarkt en zes woningen gebouwd.

 • Kinderen maken voordelig kennis met Sport en Cultuur dit voorjaar

  (27-02-2019)

  In de vernieuwde High 5 kunnen Baarnse kinderen ook dit voorjaar weer op zoek naar de sportieve of creatieve hobby die bij hen past. Zo zijn er kennismakingslessen voor sport, Scouting, dans en muziek. Alle lessen zijn leuk en leerzaam. Kinderen kunnen nu dus zowel hun sportieve als muzikale vaardigheden ontdekken en ontwikkelen.

 • College vraagt gemeenteraad krediet voor vernieuwbouw theater/bibliotheek

  (22-02-2019)

  Afgelopen periode is door Theater De Speeldoos, de bibliotheek, de Volksuniversiteit en de gemeente hard gewerkt aan het de uitvoering van het eerdere besluit van de raad om gezamenlijke huisvesting te realiseren aan de Rembrandtlaan. Voordat de nieuwbouw kan starten, moet de raad een krediet beschikbaar stellen.

 • Bodemonderzoek tussen Utrecht en Almere naar aardwarmte

  (22-02-2019)

  Langs een lijn die loopt tussen Utrecht en Almere vindt dit voorjaar in opdracht van de Rijksoverheid seismisch bodemonderzoek plaats om te bepalen of de bodem in onze regio geschikt is om aardwarmte te winnen. Het project vormt de eerst fase van het nationale onderzoek 'Seismische Campagne Aardwarmte Nederland' (SCAN). Uitvoerder Energie Beheer Nederland (EBN) heeft in opdracht van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat de lijn waarlangs de test loopt - grofweg langs de snelweg A27 - in kaart gebracht. Deze zogeheten testlijn loopt in totaal door acht gemeenten, waaronder Utrecht, De Bilt, Baarn, Hilversum en Eemnes. De testlijn passeert de gemeente Baarn in het uiterste westen van de gemeente - het overwegend bosrijke gebied vlak tegen de grens met de gemeente Hilversum en de provincie Noord-Holland. EBN vraagt vooraf toestemming aan eigenaren van percelen die geschikt zijn voor een meting.

 • Herstel wethouder De Koning vraagt meer tijd

  (13-02-2019)

  De behandeling van de gezondheidsklachten van wethouder Mariska de Koning vraagt meer tijd dan eerder verwacht. De komende zes tot acht weken werkt zij onder medische begeleiding aan haar herstel. Op doktersadvies houdt zij hierbij rust.

 • Aantal misdrijven in Baarn opnieuw gedaald

  (18-01-2019)

  In 2018 is het totaal aantal geregistreerde misdrijven in Baarn met 8 procent afgenomen ten opzichte van 2017. Daarmee lag het aantal misdrijven vorig jaar op het laagste niveau van de afgelopen vier jaar. In de gehele regio Midden Nederland  bedroeg de daling gemiddeld 4 procent.

 • Samenwerking theater de Speeldoos, Bibliotheek Baarn en de Volksuniversiteit Baarn

  (16-01-2019)

  Maandagavond 14 januari presenteerden theater de Speeldoos, de bibliotheek, de volksuniversiteit en de gemeente Baarn de plannen voor de samenwerking en de verbouwing van het pand aan de Rembrandtlaan 35.

 • Vraag een bijdrage aan uit het Vrijwilligersfonds

  (10-01-2019)

  Baarnse verenigingen kunnen ook in 2019 weer een aanvraag doen voor een bijdrage uit het Vrijwilligersfonds van de Gemeente Baarn, die hiervoor jaarlijks 10.000 euro beschikbaar stelt. Verenigingen kunnen een bijdrage ontvangen voor: deskundigheidsbevordering van vrijwilligers, waardering van vrijwilligers of werving van vrijwilligers.

 • ‘Facelift’ winkelstraat is een feit

  (23-10-2018)

  De Laanstraat, dé winkelstraat van Baarn, is klaar: strakke bestrating, siergoten, opvallende zitbankjes en fraai vormgegeven afvalbakken. Maar ook nieuwe bloembakken, gezellige pleintjes en handige laadpalen voor de elektrische fiets. Ook de Brinkstraat is opgeknapt. Er is het afgelopen jaar hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. En met succes.

 • Nieuwe Gemeentegids komt begin 2019

  (23-10-2018)

  De nieuwe Gemeentegids van Baarn komt begin 2019 uit. Naast informatie over de verschillende diensten van de gemeente, zijn daarin ook de meest actuele gegevens opgenomen over de samenstelling van de gemeenteraad en het college van B&W. En natuurlijk een overzicht van allerlei organisaties en diensten in Baarn.

 • Subsidie voor inbraakwerende maatregelen

  (04-10-2018)

  Inwoners van Baarn met een koopwoning kunnen vanaf  8 oktober 2018 geld terugkrijgen van de gemeente als zij hun woning beveiligen met PKVW(Politiekeurmerk Veilig Wonen)-erkende sloten of andere inbraakwerende maatregelen.

 • Burgerzaken vanaf oktober alléén in de even weken ’s-avonds open

  (03-10-2018)

  Van oktober tot en met maart is het loket Burgerzaken in het gemeentehuis op woensdagavond alleen geopend in de weken met even nummer. Welk nummer een week heeft, vindt u in veel agenda’s en kalenders. De avondopenstelling is van 18.00 uur tot 19.30 uur.

 • Subsidie beschikbaar voor initiatieven zorg, leefbaarheid, ontmoeting & zelfredzaamheid

  (19-06-2018)

  De gemeente Baarn stimuleert initiatieven van inwoners op het gebied van zorg, leefbaarheid, ontmoeting en zelfredzaamheid. Hebt u daar zelf ook ideeën over? Dan is het goed te weten dat de gemeente kan helpen om uw initiatief van grond te krijgen met een subsidie: het Stimuleringsbudget.

 • Meld verdachte situaties en overlast!

  (28-05-2018)

  Hoe herkent u verdachte situaties? En hoe kunt u daar vervolgens het beste op reageren? Hierbij geven we u een aantal tips. Bezoekers van de preventie-avonden in de winterperiode herkennen de adviezen wellicht; het zijn dezelfde tips die zij kregen via de training “herken verdacht gedrag” van de politie.