Nieuws

 • Panoramafoto’s in Baarn

  (30-06-2020)

  ​Het bedrijf Cyclomedia maakt in de periode midden juli tot midden september panoramafoto's in Baarn. Hiervoor rijdt een auto voorzien van bedrijfslogo met een speciale camera op het dak door alle straten van Baarn. De foto’s worden gemaakt vanaf de openbare weg. De werkzaamheden duren enkele weken, maar veroorzaken over het algemeen geen overlast voor het verkeer.

 • Oproep: heeft u informatie over oude schuilkelders in Baarn?

  (24-06-2020)

  Afgelopen jaren heeft de gemeente het Baarnse cultureel erfgoed in kaart gebracht, met als doel dit erfgoed beter te beschermen. Daaruit bleek ook dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog verschillende schuilkelders in Baarn zijn gebouwd. Helaas is veel informatie die de gemeente had over deze schuilkelders verloren gegaan. Daarom vraagt de gemeente aan inwoners om te helpen met informatie.

 • Zomersportweek 24 t/m 28 augustus voor Baarnse jeugd

  (24-06-2020)

  Samen met een groot aantal Baarnse sportverenigingen zijn de jeugdsportcoördinatoren van de gemeente druk bezig met het organiseren van een leuke Zomersportweek voor de jeugd van 6 tot en met 18 maar. De inschrijving is gestart.

 • Mantelzorgers verdienen waardering

  (22-06-2020)

  De gemeente Baarn vindt dat de inzet van mantelzorgers steun en waardering verdient. Ook in 2020 kunt u weer het Mantelzorgcompliment aanvragen voor uw mantelzorger. Mantelzorgers kunnen voor ondersteuning terecht bij Mantelzorg Baarn (Welzijn Baarn). Het gemeentelijk Mantelzorgcompliment wordt gegeven in de vorm van een geldbedrag van € 200,- per zorgvrager.

 • Blauwe zones vanaf 15 juli weer van kracht

  (22-06-2020)

  De blauwe zones op het parkeerterrein Laanstraat en de Brink zijn vanaf 15 juli weer van kracht.

 • Leg ook een Heuvelrugtuin aan: een stukje Nationaal Park in eigen tuin

  (17-06-2020)

  Iedereen die in en rond Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug woont wordt opgeroepen om in het najaar aan de slag te gaan met het vergroenen van de eigen voor- of achtertuin. Dus ook inwoners van de gemeente Baarn. Om voorbereid aan de slag te gaan, kunt u nu al de plannen hiervoor smeden.

 • Metaaldetectoren verboden buiten de bebouwde kom

  (12-06-2020)

  In de gemeente Baarn geldt al jaren een verbod op metaaldetectoren buiten de bebouwde kom. Het is in de gebieden rond Baarn, Lage Vuursche en Eembrugge niet toegestaan om een metaaldetector bij zich te hebben.

 • 65 euro geld terug voor energiebesparende spullen

  (05-06-2020)

  Voor spullen die woningeigenaren na 1 januari 2020 hebben aangeschaft om energie in hun woning te besparen, kunnen zij eenmalig maximaal 65 euro terugvragen via de gemeentelijke subsidie Energievoucher.

 • ‘Die verdient een lintje!’

  (28-05-2020)

  Een Koninklijke onderscheiding of ‘lintje’ is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld als vrijwilliger. Vrijwilligers die zich vijftien jaar of langer inzetten voor bijvoorbeeld sport, kunst, cultuur, de kerk, pleegzorg enz. kunnen een lintje verdienen.

 • Oproep: help jonge bomen tijdens de droogte

  (27-05-2020)

  Af en toe valt er een beetje regen, maar over het geheel genomen is het voorjaar dit jaar bijzonder droog. Vanwege deze droogte geeft de gemeente extra water aan pas aangeplante bomen in de openbare ruimte. Vanwege de lengte van deze droge periode, kunnen wij ook uw hulp gebruiken. Wij zouden het waarderen als u extra water zou willen geven aan nieuw aangeplante bomen in de openbare ruimte rond uw woning of bedrijf. Vooral jonge bomen zijn kwetsbaar en hebben bij droogte extra water nodig om een goede start te maken. Een paar emmers water per boom helpt al veel.

 • Hoe de gemeente omgaat met de WOZ-bezwaren

  (27-05-2020)

  Vanaf 28 mei start de gemeente Baarn met het behandelen van de bezwaarschriften die zijn ingediend tegen de WOZ-waarde. Door de coronamaatregelen gaan er enkele zaken anders dan gebruikelijk. Hieronder leest u daarover meer.

 • Extra raadsvergaderingen over Paleis Soestdijk in juli

  (19-05-2020)

  Om nog vóór het komende zomerreces een besluit te nemen over het voorontwerp bestemmingsplan voor Paleis Soestdijk, komt de Baarnse gemeenteraad in de maand juli een aantal maal extra bij elkaar om te vergaderen.

 • Informatie over het coronavirus

  (13-05-2020)

  Laatste update: 11 juni 2020


  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Sinds 1 juni zijn er in Nederland enkele maatregelen weer versoepeld. Naleving van de belangrijkste basisregels is nu belangrijker dan ooit. De overheid gaat ervan uit dat inwoners en ondernemers hun gezonde verstand gebruiken en hun verantwoordelijkheid nemen. Daarom blijft voor iedereen gelden:

  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak uw handen met zeep.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.
  • Blijf thuis bij klachten; bij benauwdheid en/of koorts blijven ook gezinsleden thuis.
 • Bosbad de Vuursche blijft deze zomer gesloten

  (11-05-2020)

  Het Bosbad blijft deze zomer vanwege het coronavirus gesloten. Dat heeft de gemeente Baarn in goed overleg met stichting Bosbad de Vuursche besloten.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

  (24-04-2020)

  Vrijdagochtend 24 april zijn negen inwoners van Baarn Koninklijk onderscheiden. 

 • Nieuwe Noodverordening Veiligheidsregio Utrecht

  (05-04-2020)

  Het kabinet heeft aanvullende maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Iedereen moet zich daar aan houden. Overtreding van de regels is strafbaar. De voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht heeft op 3 april 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. Daardoor kunnen de handhavers van de gemeente en de politie controleren of iedereen zich aan de maatregelen houdt. De gemeente vertrouwt er op dat iedereen dat doet. De voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht heeft de bevoegdheid te handhaven op naleving van de regels, bijvoorbeeld door een boete op te leggen.

 • Aangepaste dienstverlening

  (23-03-2020)

  Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er aanpassingen aan de gemeentelijke dienstverlening. Uitgangspunt is dat we op verantwoorde wijze inwoners, ondernemers en organisaties van dienst blijven. Daarvoor vragen wij uw begrip en medewerking.

 • Coronavirus: hulp voor ondernemers

  (17-03-2020)

  Vanwege de uitbraak van het Coronavirus zijn er meerdere maatregelen in het leven geroepen om ondernemers te steunen. 

 • Uitslag enquêtes Arcadeplannen

  (05-11-2019)

  In november 2019 vroeg de gemeente Baarn de mening van alle inwoners over het plan om een nieuw cultuurhuis te bouwen in het centrum van Baarn, aan de Brink op de plek waar nu het Arcadegebouw staat.