Nieuws

 • HoudBaarnSchoon zoekt Helden! die hun buurt opgeruimd houden

  (09-07-2019)

  Vorige week vertelde Margo Schothorst in de krant over dat ze regelmatig de Pekingtuin opgeruimd houdt. Mensen zoals Margo zijn goud waard voor onze gemeente.

 • Snoeionderhoud gemeentelijke bomen voor veiligheid

  (09-07-2019)

  De komende weken worden op verschillende plekken in Baarn gemeentelijke bomen gesnoeid die anders een veiligheidsrisico kunnen vormen voor de directe omgeving. De gemeente laat daarvoor alle gemeentelijke bomen controleren.

 • De burgemeester gaat stagelopen! Hebt u een plek?

  (09-07-2019)

  De burgemeester van Baarn, Mark Röell, wil graag zelf ervaren hoe het er bij Baarnse bedrijven, verenigingen, instanties en andere organisaties op de werkvloer aan toe gaat, hoe het werk verloopt en waar men eventueel tegenaan loopt.

 • Terugblik Besluit in de Raad van 3 juli 2019

  (09-07-2019)

  Op woensdag 3 juli vond Besluit in de Raad plaats in het gemeentehuis van Baarn.

 • Adviesraad Sociaal Domein Baarn van start

  (04-07-2019)

  Op 3 juli gaat de nieuwe, brede Adviesraad Sociaal Domein van start. De leden komen voor het eerst bij elkaar om kennis te maken en een aftrap te geven.

 • Pauze Project Speeldoos-bibliotheek

  (04-07-2019)

  Afgelopen woensdag, 3 juli, heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin het college wordt gevraagd om de uitvoering van het project Speeldoos-Bibliotheek- Volksuniversiteit tot 25 september dit jaar te pauzeren.

 • ‘Die verdient een lintje!’

  (20-06-2019)

  Een Koninklijke onderscheiding of ‘lintje’ is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving.

 • Geef je snel op voor de niet-te-missen Survival in de zomervakantie!

  (20-06-2019)

  Over een paar weken begint voor alle basisschoolkinderen de zomervakantie: een heerlijk vooruitzicht!

 • Gemeente ruimt weer fietsen op bij het station

  (20-06-2019)

  Bij het NS-station Baarn parkeren de meeste mensen hun (brom-, snor-)fiets netjes in de  fietsenstallingen. Maar er zijn er ook die hun fiets op straat parkeren – buiten de fietsenrekken.

 • Hoe herkent u de juiste advertentieverkopers van de officiële Gemeentegids?

  (24-04-2019)

  Soms komt het helaas voor dat mensen zich voordoen als advertentieverkoper voor de officiële Gemeentegids van de gemeente Baarn, terwijl dat niet  zo is. Hoe onderscheidt u de officiële verkopers? 

  1. De officiële Gemeentegids van Baarn wordt alléén uitgegeven door FMR Producties / LokaalTotaal, zie www.lokaaltotaal.nl

  2. Officiële verkopers kunnen als u daarom vraagt een getekende acquisitiebrief van de gemeente laten zien waarin dit bevestigd staat.

  Twijfelt u over een factuur of incassomelding? Informeer bij het steunpunt acquisitiefraude: www.fraudemeldpunt.nl

 • Vuur in de natuur verboden wegens aanhoudende droogte

  (17-04-2019)

  De brandweer en natuurbeheerders zijn momenteel extra alert. Door aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand hoog of zeer hoog. In de provincie Utrecht geldt daarom vanaf woensdag 17 april 2019 Fase 2 voor natuurbranden.

 • College vraagt gemeenteraad krediet voor vernieuwbouw theater/bibliotheek

  (22-02-2019)

  Afgelopen periode is door Theater De Speeldoos, de bibliotheek, de Volksuniversiteit en de gemeente hard gewerkt aan het de uitvoering van het eerdere besluit van de raad om gezamenlijke huisvesting te realiseren aan de Rembrandtlaan. Voordat de nieuwbouw kan starten, moet de raad een krediet beschikbaar stellen.

 • Burgerzaken vanaf oktober alléén in de even weken ’s-avonds open

  (03-10-2018)

  Van oktober tot en met maart is het loket Burgerzaken in het gemeentehuis op woensdagavond alleen geopend in de weken met even nummer. Welk nummer een week heeft, vindt u in veel agenda’s en kalenders. De avondopenstelling is van 18.00 uur tot 19.30 uur.

 • Subsidie beschikbaar voor initiatieven zorg, leefbaarheid, ontmoeting & zelfredzaamheid

  (19-06-2018)

  De gemeente Baarn stimuleert initiatieven van inwoners op het gebied van zorg, leefbaarheid, ontmoeting en zelfredzaamheid. Hebt u daar zelf ook ideeën over? Dan is het goed te weten dat de gemeente kan helpen om uw initiatief van grond te krijgen met een subsidie: het Stimuleringsbudget.