Nieuws

 • Opknapbeurt gemeentehuis

  (15-08-2018)

  Tot het eind van het jaar vinden er diverse werkzaamheden plaats in het gemeentehuis. Het moderne deel van het gemeentehuis is toe aan een opfrisbeurt. Mogelijk zorgen de werkzaamheden voor wat overlast als u een bezoek brengt aan het gemeentehuis. 

 • Praat mee over een nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren!

  (10-08-2018)

  De gemeente wil van Baarnse jongeren weten of er behoefte is aan een extra ontmoetingsplek in de openbare ruimte. Daarvoor willen we graag in gesprek met de jeugd. Zij kunnen meepraten over bijvoorbeeld waar die plek kan komen, hoe die eruit moet zien en  wat voor regels er moeten gelden.

 • Roadshow VRU Brandweer in Lage Vuursche

  (06-08-2018)

  Op verschillende manieren werkt de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) aan het vergroten van het bewustzijn van brandveiligheid. De brandweer vertelt verhalen, toont filmpjes, deelt brochures, maar komt soms ook langs! Zo is de brandweer op zondag 19 augustus aanwezig bij het Houthakkersfeest in Lage Vuursche.

 • Ontdek Vorstelijk Baarn tijdens “Nazomers Genieten”

  (02-08-2018)

  Baarn houdt het vakantiegevoel vast tot eind september. Van 18 augustus tot en met 30 september staat Vorstelijk Baarn namelijk opnieuw in het teken van “Nazomers Genieten”. Een reeks van evenementen met voor ieder wat wils.

 • Woninginbraken blijven aandachtspunt

  (17-07-2018)

  De veiligheidscijfers van de eerste helft van 2018 zijn bekend. Het aantal geregistreerde misdrijven in de eerste helft van 2018 is met 5% gedaald ten opzichte van 2017. Hiermee staat het aantal misdrijven op het laagste niveau sinds vier jaar. Toch is er ook een opvallende stijger: het aantal woninginbraken (van 57 naar 133).

 • Inwoners tevreden over zorg en ondersteuning via gemeente

  (13-07-2018)

  De gemeente Baarn heeft onderzoek laten doen naar de tevredenheid van inwoners over de zorg en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die zij van de gemeente krijgen. Uit de resultaten blijkt dat inwoners die contact hebben gehad met het Loket Wonen, Zorg en Welzijn of het Lokaal Team van de gemeente, erg tevreden zijn over hoe er met hun hulpvraag is omgegaan.

 • Baarnse Energiecoaches gaan goed opgeleid aan de slag

  (09-07-2018)

  De Baarnse Energiecoaches zijn klaar met hun opleiding. Ze kunnen nu aan de slag om andere Baarnaars te adviseren over energiebesparing thuis. Op 9 juli hadden de Energiecoaches hun laatste opleidingsdag. Afgelopen maanden hebben ze veel geleerd over bijvoorbeeld isolatie en zonnepanelen, maar ook over adviseren en communicatie.

 • Zwerfafval Plan 2018-2022 vastgesteld

  (06-07-2018)

  Het college heeft het Zwerfafval Plan 2018-2022 vastgesteld om samen met inwoners van Baarn iets aan zwerfafval te gaan doen. Verschillende inwoners van Baarn die iets doen of willen doen aan het zwerfafval in de gemeente, hebben meegedacht over de inhoud van het plan.

 • Gemeente verbetert de stoepen in Baarn

  (05-07-2018)

  De gemeente is begonnen aan de uitvoering van een speciaal plan: het Stoepenplan. Daarin staat hoe en waar de stoepen in Baarn worden verbeterd. Dat gaat niet allemaal in één keer, maar de komende drie jaar wordt telkens een nieuwe stoep aangepakt. Het eerst is de beurt aan stoepen die het het meest nodig hebben. Daarvoor is er eerder een inspectie uitgevoerd van de stoepen.

 • Hulpdiensten in provincie Utrecht alert op natuurbranden

  (02-07-2018)

  In de provincie Utrecht is de brandweer vanaf maandag 1 juli extra alert op natuurbranden. Door een combinatie van droogte, lage luchtvochtigheid en af en toe wind bestaat de kans op een snel uitbreidende natuurbrand.

 • Verruimde openingstijden horeca bij hoge temperaturen (proef)

  (29-06-2018)

  Vanaf dit weekend mogen de terrassen in Baarn langer open als het overdag in Baarn 25 graden Celsius of hoger is. De burgemeester heeft hiervoor een ontheffing afgegeven op verzoek van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Soest-Baarn.

 • Geef je snel op voor leuke sportdagen in de Zomervakantie!

  (26-06-2018)

  Over een paar weken begint voor alle basisschoolkinderen de zomervakantie: een heerlijk vooruitzicht! Natuurlijk ga je niet al die weken weg met vakantie en dus worden er ook in Baarn zelf leuke sportactiviteiten georganiseerd.

 • Baarnse ondernemer over elektrisch rijden

  (31-05-2018)

  De gemeente Baarn wil graag een duurzame gemeente zijn, daar past elektrisch rijden goed bij. Dat is niet iets alleen voor particulieren, maar ook voor ondernemers.

 • Elektrisch rijden in Baarn

  (30-05-2018)

  De gemeente Baarn wil graag een duurzame gemeente zijn, daar past elektrisch rijden goed bij. Daarom werkt de gemeente aan een netwerk van publieke laadpalen. Inmiddels zijn er vier publieke laadpalen geplaatst en volgen er binnenkort meer.

 • Meld verdachte situaties en overlast!

  (28-05-2018)

  Hoe herkent u verdachte situaties? En hoe kunt u daar vervolgens het beste op reageren? Hierbij geven we u een aantal tips. Bezoekers van de preventie-avonden in de winterperiode herkennen de adviezen wellicht; het zijn dezelfde tips die zij kregen via de training “herken verdacht gedrag” van de politie.

 • Aangepast sporten: één overzicht met sportmogelijkheden in de regio

  (28-05-2018)

  Heb jij of heeft iemand in je omgeving door een beperking moeite met aansluiting bij de sportvereniging? In onze regio zijn er veel passende sport en beweegmogelijkheden voor jong en oud. Alles wat je wilt weten over aangepast sporten in onze regio is vanaf 29 mei terug te vinden op een centrale plek: www.unieksporten.nl.

 • Woningbouwplannen De Tuinen van Noord stap dichterbij

  (18-05-2018)

  De woningbouwplannen De Tuinen van Noord zijn een stap dichterbij: het college van Baarn heeft ingestemd met de voorontwerpbestemmingsplannen. De nieuwbouw is voorzien op de vrijgekomen schoollocaties Gaspard de Coligny (Elly J. Meijertuin) en Montini (Drakentuin). In totaal gaat het om 42 woningen, waarvan 30% sociale huurwoningen, 40% koopwoningen tot een prijs van € 220.000 vrij-op-naam en 30% vrije sector koopwoningen in het duurdere segment.

 • Baarn onder de aandacht van de (inter)nationale toerist

  (16-05-2018)

  Net als zeventien andere gemeentes in de provincie Utrecht neemt Baarn deel aan het Regiomarketingplan om (inter)nationale toeristen naar de regio te trekken.

 • Mantelzorgers verdienen waardering

  (15-05-2018)

  De gemeente Baarn vindt dat de inzet van mantelzorgers steun en waardering verdient. Ook in 2018 kunt u weer het Mantelzorgcompliment aanvragen voor uw mantelzorger. Mantelzorgers kunnen voor ondersteuning terecht bij Mantelzorg Baarn (Welzijn Baarn). Het gemeentelijk Mantelzorgcompliment wordt gegeven in de vorm van een geldbedrag van € 250,- per zorgvrager.

 • Coalitieakkoord 2018 - 2022

  (23-04-2018)

  Vrijdagmiddag 20 april ondertekenden de fractievoorzitters van VVD, D66, CDA en ChristenUnie-SGP het nieuwe Coalitieakkoord 2018 - 2022 voor de gemeente Baarn, getiteld: 'Duurzaam en ondernemend vooruit!'.

 • Speciale waardering voor jonge mantelzorgers

  (17-04-2018)

  Bijna alle jongeren helpen thuis wel eens mee: opruimen, boodschappen doen of een keer oppassen. Maar wat als je een broer of zus, vader of moeder hebt die lange tijd ziek of gehandicapt is?

 • Milieuvriendelijk onkruid bestrijden door RMN

  (04-04-2018)

  Begin april is het onkruidseizoen weer van start gegaan. RMN bestrijdt de ongewenste plantengroei op stoepen, parkeervakken en woonerven met heet water, een milieuvriendelijke methode. Om dit op zoveel mogelijk plekken te kunnen doen, verzoekt RMN inwoners van Baarn hun auto tijdelijk ergens anders te parkeren, als ze zien dat de RMN-voertuigen in de straat aan het werk gaan.

 • Baarn en Eemnes kiezen voor intensieve samenwerking/ambtelijke fusie als BEL-samenwerking stopt

  (27-03-2018)

  Mede door de bestuurlijke ontwikkeling in de provincie Noord-Holland zijn de gemeenten Baarn en Eemnes in het najaar 2017 gestart met het verkennen van mogelijke samenwerkingsvormen die het vermogen versterken om bepaalde maatschappelijke opgaven samen effectief op te pakken.

 • Declaratiefonds nu ook voor mensen met schuldhulpverlening

  (27-02-2018)

  Sinds kort is het Declaratiefonds in de gemeente Baarn opengesteld voor inwoners in een geregistreerd schuldhulpverleningstraject. Het Declaratiefonds biedt inwoners met een laag inkomen een jaarlijkse vergoeding voor activiteiten op cultureel, maatschappelijk, sportief en recreatief gebied.

 • Dit jaar worden de Baarnse riolen schoongemaakt

  (31-01-2018)

  Het rioolstelsel in de gemeente Baarn wordt in 2018 door het bedrijf Vandervalk+degroot gereinigd en geïnspecteerd. Als er wortels in het riool gegroeid zijn of andere obstakels in het riool zitten, worden deze met een waterjet verwijderd.