Nieuws

 • Snoeionderhoud van bomen

  (15-01-2021)

  Vanaf maandag aanstaande gaat er onderhoudssnoei plaatsvinden aan bomen in verschillende wijken in Baarn. Dode, loszittende en lage taken die mogelijk een risico kunnen vormen, worden verwijderd. Zo blijven bomen langer gezond en veilig. Kijk hier voor de snoeiplanning.

 • Winnaars Baarnse Vrijwilligersprijs en Cultuurprijs 2021

  (15-01-2021)

  Op 14 januari, tijdens de live Nieuwjaarsuitzending van de gemeente, zijn de winnaars van de Baarnse Vrijwilligersprijs en Cultuurprijs 2021 bekendmaakt. Kandidaten waren bij de bekendmaking digitaal aanwezig via een videoverbinding. Winnaar van de Baarnse Vrijwilligersprijs 2021 is de Weggeefwinkel Baarn. Winnaar van de Baarnse Cultuurprijs 2021 is Balletschool Marut Jorquera. Het was de negende keer dat de prijzen zijn uitgereikt.

 • Speciale nieuwjaarsuitzending terugkijken

  (14-01-2021)

  Het gemeentebestuur wenst u in deze bijzondere tijden een gezond en voorspoedig 2021. De traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente ging dit jaar helaas niet door in verband met de coronamaatregelen. In plaats hiervan was er 14 januari een speciale live nieuwjaarsuitzending. Deze kunt u hieronder terugkijken.

 • Gezocht: Stembureauleden tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021

  (12-01-2021)

  Op 17 maart 2021 mogen alle stemgerechtigde Nederlanders hun stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Om het stemproces in de gemeente Baarn goed te laten verlopen zijn er nog zo’n 100 mensen nodig die een belangrijke bijdragen willen leveren als stembureaulid. Vanwege de geldende coronamaatregelen zijn er tijdens deze verkiezingen extra mensen nodig die zich op het stembureau inzetten. U kunt uzelf aanmelden om zitting te nemen als stembureaulid als u 18 jaar of ouder bent op de dag van de verkiezingen. U hoeft hiervoor niet in de gemeente Baarn te wonen.

 • Collectieve inkoopactie duurzame maatregelen van start

  (11-01-2021)

  De gemeente Baarn organiseert in samenwerking met ‘Winst uit je woning’ een advies- en inkoopactie voor duurzame energiemaatregelen. Vanaf deze week ontvangt een groot aantal woningeigenaren in Baarn een uitnodiging om mee te doen. Bent u eigenaar van een woning in gemeente Baarn? Meld u dan voor 31 maart 2021 vrijblijvend aan via winstuitjewoning.nl

 • Niet meer standaard reclamedrukwerk in uw brievenbus

  (06-01-2021)

  ​Sinds 1 januari 2021 ontvangt u als bewoner van de gemeente Baarn niet meer standaard ongeadresseerd reclamedrukwerk in de brievenbus. Als u dit wel wilt ontvangen, kunt u dit aangeven door een zogeheten ‘ja-ja-sticker’ op uw brievenbus te plakken. In het oude systeem was een nee-nee-sticker nodig om aan te geven dat men geen reclame wilde. Overigens kunnen de huis-aan-huisbladen bezorgd blijven worden bij adressen zonder ja-ja-sticker.

 • Verbouwen of bouwen? Doe de vergunningscheck!

  (06-01-2021)

  Wilt u een overkapping, schuurtje of overdekte fietsenstalling neerzetten? Dan hebt u vaak een vergunning nodig of moet u een melding doen. Bouwwerken die zonder vergunning zijn gebouwd, moeten helaas verwijderd worden. Vooral voor het bouwen aan de voorzijde van een woning zijn er veel regels en het komt helaas regelmatig voor dat inwoners bouwwerken weer moeten afbreken. Doe daarom een vergunningscheck via www.omgevingsloket.nl. Zo kunt u onnodige kosten en teleurstellingen voorkomen.

 • RMN klaar voor het bestrijden van gladheid

  (06-01-2021)

  ​Reinigingsbedrijf Midden Nederlands staat sinds 1 november alweer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel te bestrijden. Samen met de gemeente zijn routes uitgezet voor strooiwagens en sneeuwschuivers. Deze routes zijn te vinden op de gemeentelijke website www.baarn.nl/gladheid.

 • WSP regio Amersfoort helpt u bij het vinden van werk

  (06-01-2021)

  ​Bent u op zoek naar werk en wilt u daarbij hulp krijgen? Neem dan contact op met het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort. Het WSP is er voor alle werkzoekenden, met of zonder uitkering. Ook voor zzp-ers die (tijdelijk) een baan zoeken en voor mensen die fulltime of een paar uur per week willen gaan werken.

 • Burgemeester Mark Röell ontslagen uit ziekenhuis

  (30-12-2020)

  Burgemeester Röell kan thuis met zijn gezin de jaarwisseling vieren. Woensdagmiddag is hij ontslagen uit het ziekenhuis. Hij is nog altijd verzwakt maar heeft geen extra zuurstof meer nodig.

 • Bericht van locoburgemeester Erwin Jansma

  (30-12-2020)

  Beste inwoners van de gemeente Baarn,

  Dit jaar is in vele opzichten voor ons allemaal een bijzonder jaar geweest. De pandemie beheerst grote delen van ons leven. Onze gedachten gaan bijzonder uit naar degenen in onze gemeente die van dichtbij te maken kregen met het coronavirus. Ook in Baarn hebben wij inwoners verloren aan de gevolgen van het virus. De afgelopen weken is ook onze burgemeester getroffen door het virus. Gelukkig heeft hij inmiddels het ziekenhuis verlaten en kan hij thuis werken aan zijn herstel. Wij wensen hem beterschap toe!

 • Verantwoord in de natuur tijdens de lockdown

  (17-12-2020)

  Vanwege de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus is Nederland tot 19 januari 2021 in een lockdown. De overheid roept iedereen op zoveel mogelijk thuis te blijven. Wie tussendoor – bijvoorbeeld voor sport of ontspanning – natuurgebieden opzoekt, moet dat verantwoord doen en zich houden aan de coronaregels.

 • Ondersteuning toeslagenaffaire Belastingdienst

  (17-12-2020)

  Inwoners kunnen bij de gemeente terecht voor hulp bij problemen rond de toeslagenaffaire van de Belastingdienst / toeslagenaffaire. De gemeente kan ondersteuning bieden bij het op een rij zetten van financiële- of andere problemen en deze stap voor stap oplossen. Daarbij kan ook doorverwezen worden naar andere, gespecialiseerde instanties. U kunt contact opnemen met PIT Baarn, tel. 035-3037888, e-mail info@pitbaarn.nl. In de kerstvakantie wijken de openingstijden af. Kijk voor informatie op www.pitbaarn.nl.

 • Gemeente Baarn aan de slag met locatie Rembrandtlaan voor huisvesting theater, bibliotheek en volksuniversiteit

  (17-12-2020)

  Gemeente Baarn gaat plannen uitwerken voor de ver- en nieuwbouw van het Speeldoosgebouw aan de Rembrandtlaan. Het wordt een aantrekkelijke, toekomstbestendige en duurzame huisvesting voor theater De Speeldoos, de bibliotheek en de volksuniversiteit. Tijdens de raadsvergadering van woensdag 16 december heeft de gemeenteraad gekozen voor deze locatie met 13 stemmen voor en 6 stemmen tegen. Eerder werd een amendement met voorstel om te kiezen voor de locatie Arcadeterrein/de Brink verworpen met 10 stemmen tegen en 9 stemmen voor.

 • Noordschil en Drie Eiken geslaagd voor audit 

  (17-12-2020)

  De bedrijventerreinen Noordschil en de Drie Eiken zijn geslaagd voor de audit en hebben daarmee opnieuw het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen Continu Samenwerken behaald. De hechte samenwerking tussen gemeente, ondernemers, brandweer, politie en Securitas werpt hiermee haar vruchten af om de bedrijventerreinen veiliger en prettiger te maken. 

 • Gratis energievoucher voor woningeigenaren

  (16-12-2020)

  Woningeigenaren in de gemeente Baarn kunnen tot 31 maart 2021 nog een energievoucher ter waarde van EUR 65,- aanvragen voor de aanschaf van kleine en grotere energiebesparende producten zoals radiatorfolie, tochtstrips of Ledverlichting. Meedoen is heel eenvoudig en gaat via de website van het Duurzaam Bouwloket. Doel van de vouchers is om huiseigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken.

 • Mobiele coronatest-bus van GGD ook in Baarn

  (07-12-2020)

  Vanaf deze week kan men ook in de gemeente Baarn terecht voor een betrouwbare en gratis coronatest van de GGD regio Utrecht. Een aantal dagdelen per week staat er daarvoor een mobiele coronatest-bus op het parkeerterrein van theater De Speeldoos aan de Rembrandtlaan.

 • Baarn sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

  (01-12-2020)

  Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Baarn hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De gemeente ontvangt hierdoor vanaf 1 december rechtstreeks signalen over criminaliteit en fraude in Baarn. Dit vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt de aanpak van criminaliteit in samenwerking met andere partijen, zoals de politie. Burgemeester Röell: “Door de signalen die we zo krijgen, kunnen we ook nog gerichter optreden tegen ondermijnende criminaliteit, waarbij we de oren en ogen van inwoners goed kunnen gebruiken.” Bestrijding van ondermijning is een belangrijk speerpunt in het veiligheidsbeleid van Baarn en omliggende gemeenten.

 • Langer thuiswonen met Mijn Huis Op Maat

  (16-11-2020)

  Goede verlichting bij de trap, een duidelijk huisnummerbordje, houvast bij op- en afstapjes. Dit zijn een paar voorbeelden hoe inwoners hun huis comfortabeler en veiliger kunnen maken, voor nu en in de toekomst. Vandaag start in de gemeente Baarn het project Mijn Huis Op Maat. In dit project wordt ingezet op bewustwording en het geven van informatie over mogelijkheden om zo lang mogelijk comfortabel in eigen huis te blijven wonen.

 • Blauwe zones Laanstraat en de Brink tijdelijk opgeheven

  (07-10-2020)

  De gemeente heft de blauwe zones op het parkeerterrein Laanstraat en de Brink weer tijdelijk op. Op deze manier hopen we het thuiswerken voor de bewoners van het centrum makkelijker te maken. 

 • Open brief van de burgemeester

  (07-10-2020)

  Beste inwoners van Baarn,

  Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is de laatste weken fors toegenomen. Zozeer dat de regering vorige week aangescherpte maatregelen heeft genomen om het virus weer terug te dringen. Ook in onze gemeente steeg de afgelopen tijd het aantal besmettingen. In mijn laatste brief schreef ik over het wankele evenwicht  dat bestaat tussen corona onder controle houden en een situatie waarin ingrijpen nodig is. Dat laatste is nu helaas het geval. De opmars van het virus moet weer worden gestuit.

 • Voorontwerp bestemmingsplan Soestdijk ter inzage

  (02-09-2020)

  Burgemeester en wethouders van Baarn maken overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor Landgoed Paleis Soestdijk.

  De procedure start met de terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Paleis Soestdijk’.

 • Coronavirus: hulp voor ondernemers

  (17-03-2020)

  Vanwege de uitbraak van het Coronavirus zijn er meerdere maatregelen in het leven geroepen om ondernemers te steunen.