Nieuws

 • Volg Debat in de Raad via internet

  (12-12-2017)

  Debat in de Raad vindt woensdag 13 december om 20.00 uur plaats in het gemeentehuis in Baarn. Bent u niet in staat aanwezig te zijn? Maar wilt u Debat in de Raad wel volgen? Als de vergadering is begonnen, dan verschijnt op deze pagina een knop. Als u hierop drukt, kunt u live meekijken. De agenda vindt u hier.

 • Ideeën bedenken voor Escher in Baarn

  (07-12-2017)

  Graficus en wereldberoemd kunstenaar M.C. Escher zichtbaar maken in Baarn, dat is de ambitie. De gemeente Baarn, Coöperatie Centrum Baarn, Theater de Speeldoos en Stichting Culturele Evenementen nodigen inwoners, ondernemers en culturele organisaties uit hieraan mee te werken. 

 • Afwijkende openingstijden rond de feestdagen

  (05-12-2017)

  Rond de komende feestdagen, zijn er afwijkende openingstijden van het gemeentehuis.

 • Extraatje voor kinderen in gezinnen met een laag inkomen

  (01-12-2017)

  Baarnse kinderen in gezinnen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm krijgen komende tijd 75 euro in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaarten’. De Kidskaarten kunnen worden besteed bij winkels in het centrum van Baarn aan artikelen voor de kinderen, zoals kinderkleding, kinderboeken of speelgoed.

 • Verplaatsing gasontvangstation

  (14-11-2017)

  Het college stelt voor om het gasontvangstation te verplaatsen naar de overkant van de Drakenburgerweg, recht tegenover de huidige locatie. De gemeenteraad heeft dit voorjaar het college de opdracht gegeven om verplaatsing van het gasontvangstation naast woon-zorgcomplex De Wiekslag te onderzoeken. Dat is nu gebeurd.

 • Meld klachten Leerlingenvervoer

  (10-11-2017)

  Hebt u een klacht over het Leerlingenvervoer in Baarn? Geef dit dan alstublieft door aan de gemeente.

 • Gemeente ruimt weer bladeren op vanaf maandag 13 november

  (07-11-2017)

  De gemeente gaat weer volop aan de slag om afgevallen boombladeren op te ruimen. Jaarlijks voert de gemeente Baarn een miljoen(!) kilo blad af. Het bladafval wordt verwerkt tot compost.

 • Baarn startklaar om te strooien en sneeuwschuiven

  (31-10-2017)

  Vanaf 1 november staan de strooiploegen van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) weer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel te bestrijden. Samen met de gemeenten Soest en Baarn zijn meerdere routes uitgezet voor gladheidsbestrijding door strooiwagens en sneeuwschuivers.

 • Meer samenwerking tussen de Buitengewoon opsporingsambtenaren van Baarn en Bunschoten

  (12-10-2017)

  De gemeenten Baarn en Bunschoten gaan met elkaar samenwerken op het gebied van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa's) in het domein Openbare ruimte. Door deze samenwerking maken de gemeenten optimaal gebruik van elkaars aanwezige capaciteit en kunnen zij elkaar bijspringen als dat nodig is.

 • Laanstraat en Brinkstraat krijgen facelift

  (23-03-2017)

  De winkelstraten Laanstraat en Brinkstraat in het centrum van Baarn krijgen een nieuwe look. Het definitieve ontwerp hiervoor is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Onder andere de bestrating en de goten worden vervangen en er komen nieuwe bankjes en afvalbakken. Bij de entrees van de winkels worden bijzondere elementen aangelegd. Ook worden enkele bijzondere plekken gecreëerd in de vorm van pleintjes en centrale fietsparkeerplekken. De doorsteken voor autoverkeer door de Laanstraat verdwijnen. Voor bevoorradingsverkeer wordt een verkeersplan gemaakt. De werkzaamheden starten na de zomer van dit jaar en in november 2018 moet alles gereed zijn.