Nieuws

 • Meld u aan voor participatietraject Paleis Soestdijk

  (20-05-2019)

  De gemeente Baarn nodigt inwoners uit om zich aan te melden voor het participatietraject voor het opstellen van het bestemmingsplan voor Paleis Soestdijk en het omringende landgoed.

 • 23 mei verkiezingen voor Europees Parlement

  (16-05-2019)

  Op donderdag 23 mei 2019 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement.

 • Rondreizend Regioschilderij naar Baarn

  (13-05-2019)

  Kunstenaar Piet Schopping heeft in opdracht van de dialooggroep Regioprofilering van de Regio Amersfoort een ‘Regioschilderij’ gemaakt. De titel van het schilderij is: ‘Regio Amersfoort, je kunt er niet omheen’. Het staat symbool voor het verbindend element van de regio en maakt een tournee door de regio. Maandag 13 mei nam burgemeester Mark Röell het kunstwerk namens de gemeente Baarn in ontvangst in de centrale hal van het Baarnse gemeentehuis.

 • Bloemrijke, bio-diverse bermen langs de Bestevaerweg

  (10-05-2019)

  De komende tijd wordt een deel van de bermen van de Bestevaerweg omgevormd naar bloemenbermen. Daarvoor worden overwoekerde plantvakken gerooid en wordt er een zaadmengsel gestrooid van meerjarige inheemse kruiden- en bloemensoorten. Deze mix van planten en bloemen ziet er niet alleen sierlijk uit, maar is ook aantrekkelijk voor insecten zoals bijen en vlinders. Dit zorgt tegelijk ook voor meer vogels, die een natuurlijke vijand zijn voor de eikenprocessierups. Ook plantvakken vanaf de Bestevaerweg richting Andoornhof, Cantonspark, De Drie Eiken en de Eempolder worden op deze manier mooier en meer bio-divers gemaakt. Tegelijk wordt er gewerkt aan een betere afwatering van de Bestevaerweg door een ondiepe greppel.

 • Groenrenovatie rond het gemeentehuis

  (09-05-2019)

  Rondom het gemeentehuis is en wordt een aantal plantvakken opgeknapt. Door de aanhoudende droogte waren de vakken kaal geworden. De kale delen worden dit voorjaar ingeplant. De dode planten in de Taxushagen worden ook in het voorjaar vervangen. De rododendrons waren te hoog geworden voor de huidige plek en krijgen dit najaar een nieuwe plek in de Pekingtuin.

 • Koninklijke onderscheidingen voor drie Baarnaars

  (26-04-2019)

  Vrijdagochtend 26 april zijn bij de Algemene Gelegenheid ('Lintjesregen') drie inwoners van Baarn Koninklijk onderscheiden. De gedecoreerden zijn: mevrouw J. van Eijk-Westering; mevrouw P. van de Vuurst-Nauta; en de heer P.A. Onderstal. De Koninklijke Onderscheidingen zijn die ochtend bij de decorandi thuis uitgereikt, waarna men om 13.30 uur feestelijk in het gemeentehuis werd onthaald.

 • Hoe herkent u de juiste advertentieverkopers van de officiële Gemeentegids?

  (24-04-2019)

  Soms komt het helaas voor dat mensen zich voordoen als advertentieverkoper voor de officiële Gemeentegids van de gemeente Baarn, terwijl dat niet  zo is. Hoe onderscheidt u de officiële verkopers? 

  1. De officiële Gemeentegids van Baarn wordt alléén uitgegeven door FMR Producties / LokaalTotaal, zie www.lokaaltotaal.nl

  2. Officiële verkopers kunnen als u daarom vraagt een getekende acquisitiebrief van de gemeente laten zien waarin dit bevestigd staat.

  Twijfelt u over een factuur of incassomelding? Informeer bij het steunpunt acquisitiefraude: www.fraudemeldpunt.nl

 • Vandalismemeter eerste kwartaal 2019

  (23-04-2019)

  De gemeente Baarn publiceert ieder kwartaal de vandalismemeter. Deze meter laat zien hoeveel materiële schade door vandalisme aan eigendommen van de gemeente Baarn is aangericht.

 • Wilt u meehelpen met water geven aan jonge bomen in uw buurt?

  (17-04-2019)

  De afgelopen tijd hebben we als gemeente jonge bomen gepland bij diverse woningen in Baarn. Omdat het voorjaar vrij droog verloopt, hebben zich zorgzame omwonenden gemeld met de vraag of de nieuwe bomen wel genoeg water krijgen en of ze eventueel een handje kunnen helpen. Die omwonenden hebben het ‘groene’ hart op de juiste plaats zitten. Wie net als hen wil helpen bij het water geven aan jonge bomen, kan dit doorgeven via het meldingensysteem van de gemeente door hier te klikken. Geef daarbij alstublieft zo precies mogelijk aan welke boom u bedoelt. Wij registreren dan dat deze boom door u wordt verzorgd met extra water.

 • Vuur in de natuur verboden wegens aanhoudende droogte

  (17-04-2019)

  De brandweer en natuurbeheerders zijn momenteel extra alert. Door aanhoudende droogte is de kans op een snel uitbreidende natuurbrand hoog of zeer hoog. In de provincie Utrecht geldt daarom vanaf woensdag 17 april 2019 Fase 2 voor natuurbranden.

 • Vernieuwing Paleis Soestdijk een stap dichterbij

  (14-03-2019)

  Het college van Burgemeester en Wethouders van Baarn is akkoord met het Ruimtelijk kader voor landgoed Paleis Soestdijk. Dit “masterplan” voor de ontwikkeling van het gehele landgoed is de nadere uitwerking van het concept Made by Holland waarmee MeyerBergman Erfgoed Groep in juni 2017 de nationale tender won.

 • College vraagt gemeenteraad krediet voor vernieuwbouw theater/bibliotheek

  (22-02-2019)

  Afgelopen periode is door Theater De Speeldoos, de bibliotheek, de Volksuniversiteit en de gemeente hard gewerkt aan het de uitvoering van het eerdere besluit van de raad om gezamenlijke huisvesting te realiseren aan de Rembrandtlaan. Voordat de nieuwbouw kan starten, moet de raad een krediet beschikbaar stellen.

 • Herstel wethouder De Koning vraagt meer tijd

  (13-02-2019)

  De behandeling van de gezondheidsklachten van wethouder Mariska de Koning vraagt meer tijd dan eerder verwacht. De komende zes tot acht weken werkt zij onder medische begeleiding aan haar herstel. Op doktersadvies houdt zij hierbij rust.

 • ‘Facelift’ winkelstraat is een feit

  (23-10-2018)

  De Laanstraat, dé winkelstraat van Baarn, is klaar: strakke bestrating, siergoten, opvallende zitbankjes en fraai vormgegeven afvalbakken. Maar ook nieuwe bloembakken, gezellige pleintjes en handige laadpalen voor de elektrische fiets. Ook de Brinkstraat is opgeknapt. Er is het afgelopen jaar hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. En met succes.

 • Burgerzaken vanaf oktober alléén in de even weken ’s-avonds open

  (03-10-2018)

  Van oktober tot en met maart is het loket Burgerzaken in het gemeentehuis op woensdagavond alleen geopend in de weken met even nummer. Welk nummer een week heeft, vindt u in veel agenda’s en kalenders. De avondopenstelling is van 18.00 uur tot 19.30 uur.

 • Subsidie beschikbaar voor initiatieven zorg, leefbaarheid, ontmoeting & zelfredzaamheid

  (19-06-2018)

  De gemeente Baarn stimuleert initiatieven van inwoners op het gebied van zorg, leefbaarheid, ontmoeting en zelfredzaamheid. Hebt u daar zelf ook ideeën over? Dan is het goed te weten dat de gemeente kan helpen om uw initiatief van grond te krijgen met een subsidie: het Stimuleringsbudget.