Nieuws

 • Aantal misdrijven in Baarn opnieuw gedaald

  (18-01-2019)

  In 2018 is het totaal aantal geregistreerde misdrijven in Baarn met 8 procent afgenomen ten opzichte van 2017. Daarmee lag het aantal misdrijven vorig jaar op het laagste niveau van de afgelopen vier jaar. In de gehele regio Midden Nederland  bedroeg de daling gemiddeld 4 procent.

 • Wethouder De Koning houdt enige tijd rust

  (17-01-2019)

  Wethouder De Koning houdt op doktersadvies enige tijd rust in verband met haar gezondheid. De komende weken zal onderzoek meer duidelijkheid moeten geven over de oorzaak of oorzaken van haar klachten. Naar verwachting zal zij in de loop van volgende maand haar werkzaamheden kunnen hervatten.

 • Samenwerking theater de Speeldoos, Bibliotheek Baarn en de Volksuniversiteit Baarn

  (16-01-2019)

  Maandagavond 14 januari presenteerden theater de Speeldoos, de bibliotheek, de volksuniversiteit en de gemeente Baarn de plannen voor de samenwerking en de verbouwing van het pand aan de Rembrandtlaan 35.

 • Vraag een bijdrage aan uit het Vrijwilligersfonds

  (10-01-2019)

  Baarnse verenigingen kunnen ook in 2019 weer een aanvraag doen voor een bijdrage uit het Vrijwilligersfonds van de Gemeente Baarn, die hiervoor jaarlijks 10.000 euro beschikbaar stelt. Verenigingen kunnen een bijdrage ontvangen voor: deskundigheidsbevordering van vrijwilligers, waardering van vrijwilligers of werving van vrijwilligers.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Röell

  (09-01-2019)

  Dinsdag 8 januari vond de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur plaats in Theater De Speeldoos. Hier leest u de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Mark Röell terug.

 • De Kidskaart: extraatje voor kinderen in gezinnen met een laag inkomen

  (01-11-2018)

  Baarnse kinderen in gezinnen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm krijgen komende tijd 75 euro in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaarten’. De Kidskaarten kunnen worden besteed bij winkels in het centrum van Baarn aan artikelen voor de kinderen, zoals kinderkleding, kinderboeken of speelgoed.

 • Stooktips voor houtkachel en open haard

  (23-10-2018)

  Heeft u een open haard of houtkachel? Of wilt u er een kopen? Om verantwoord en veilig te kunnen stoken hebben we wat handige tips op een rijtje gezet. 

 • ‘Facelift’ winkelstraat is een feit

  (23-10-2018)

  De Laanstraat, dé winkelstraat van Baarn, is klaar: strakke bestrating, siergoten, opvallende zitbankjes en fraai vormgegeven afvalbakken. Maar ook nieuwe bloembakken, gezellige pleintjes en handige laadpalen voor de elektrische fiets. Ook de Brinkstraat is opgeknapt. Er is het afgelopen jaar hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. En met succes.

 • Nieuwe Gemeentegids komt begin 2019

  (23-10-2018)

  De nieuwe Gemeentegids van Baarn komt begin 2019 uit. Naast informatie over de verschillende diensten van de gemeente, zijn daarin ook de meest actuele gegevens opgenomen over de samenstelling van de gemeenteraad en het college van B&W. En natuurlijk een overzicht van allerlei organisaties en diensten in Baarn.

 • Subsidie voor inbraakwerende maatregelen

  (04-10-2018)

  Inwoners van Baarn met een koopwoning kunnen vanaf  8 oktober 2018 geld terugkrijgen van de gemeente als zij hun woning beveiligen met PKVW(Politiekeurmerk Veilig Wonen)-erkende sloten of andere inbraakwerende maatregelen.

 • Burgerzaken vanaf oktober alléén in de even weken ’s-avonds open

  (03-10-2018)

  Van oktober tot en met maart is het loket Burgerzaken in het gemeentehuis op woensdagavond alleen geopend in de weken met even nummer. Welk nummer een week heeft, vindt u in veel agenda’s en kalenders. De avondopenstelling is van 18.00 uur tot 19.30 uur.

 • Eemnessers voortaan naar recyclingstation Baarn

  (11-09-2018)

  Op 1 januari 2019 stopt de gemeente Eemnes met de inzameling van grof huishoudelijk afval aan de milieustraat op de gemeentewerf. De gemeenten Eemnes en Baarn hebben afgesproken dat Eemnes met ingang van het nieuwe jaar medegebruik mag maken van het recyclingstation in Baarn. Het is het eerste mooie voorbeeld van intensievere samenwerking tussen de gemeenten.

 • Subsidie beschikbaar voor initiatieven zorg, leefbaarheid, ontmoeting & zelfredzaamheid

  (19-06-2018)

  De gemeente Baarn stimuleert initiatieven van inwoners op het gebied van zorg, leefbaarheid, ontmoeting en zelfredzaamheid. Hebt u daar zelf ook ideeën over? Dan is het goed te weten dat de gemeente kan helpen om uw initiatief van grond te krijgen met een subsidie: het Stimuleringsbudget.

 • Meld verdachte situaties en overlast!

  (28-05-2018)

  Hoe herkent u verdachte situaties? En hoe kunt u daar vervolgens het beste op reageren? Hierbij geven we u een aantal tips. Bezoekers van de preventie-avonden in de winterperiode herkennen de adviezen wellicht; het zijn dezelfde tips die zij kregen via de training “herken verdacht gedrag” van de politie.

 • Woningbouwplannen De Tuinen van Noord stap dichterbij

  (18-05-2018)

  De woningbouwplannen De Tuinen van Noord zijn een stap dichterbij: het college van Baarn heeft ingestemd met de voorontwerpbestemmingsplannen. De nieuwbouw is voorzien op de vrijgekomen schoollocaties Gaspard de Coligny (Elly J. Meijertuin) en Montini (Drakentuin). In totaal gaat het om 42 woningen, waarvan 30% sociale huurwoningen, 40% koopwoningen tot een prijs van € 220.000 vrij-op-naam en 30% vrije sector koopwoningen in het duurdere segment.

 • Coalitieakkoord 2018 - 2022

  (23-04-2018)

  Vrijdagmiddag 20 april ondertekenden de fractievoorzitters van VVD, D66, CDA en ChristenUnie-SGP het nieuwe Coalitieakkoord 2018 - 2022 voor de gemeente Baarn, getiteld: 'Duurzaam en ondernemend vooruit!'.

 • Baarn en Eemnes kiezen voor intensieve samenwerking/ambtelijke fusie als BEL-samenwerking stopt

  (27-03-2018)

  Mede door de bestuurlijke ontwikkeling in de provincie Noord-Holland zijn de gemeenten Baarn en Eemnes in het najaar 2017 gestart met het verkennen van mogelijke samenwerkingsvormen die het vermogen versterken om bepaalde maatschappelijke opgaven samen effectief op te pakken.