Nieuws

 • Volg Debat in de Raad op woensdag 13 november

  (11-11-2019)

  Op woensdag 13 november vergadert de gemeenteraad van Baarn onder de noemer Debat in de Raad. Deze vergadering vindt plaats in het gemeentehuis. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn (ingang Laanstraat 1, Baarn). De vergadering start om 20.00 uur.
   

 • Pijnenburg handhaaft fietsverbod op wandelpaden

  (08-11-2019)

  De wethouders Verkeer van de gemeenten Soest en Baarn voerden onlangs opnieuw een gesprek met het landgoed Pijnenburg. Het landgoed sloot in april een wandelpad tegenover de Wieksloterweg af voor fietsers. De wandelaars kunnen wel over dit pad blijven lopen.

 • Gemeentehuis gesloten op vrijdag 15 november

  (07-11-2019)

  Het gemeentehuis is op vrijdag 15 november gesloten vanwege werkzaamheden. Er wordt een nieuwe vloer gelegd in de hal van het gemeentehuis.

 • Fotowedstrijd kerstkaart college

  (05-11-2019)

  Pak uw camera, maak een mooi plaatje van (winters) Baarn en doe mee aan de fotowedstrijd!

 • Geef uw mening over de Arcade-plannen

  (05-11-2019)

  De gemeente Baarn onderzoekt de haalbaarheid van het plan om een nieuw cultuurhuis te bouwen in het centrum van Baarn, aan de Brink op de plek waar nu het Arcadegebouw staat. In het complex is ruimte voor theater, bibliotheek, volksuniversiteit en een theatercafé.

 • Gemeente kapt onveilige bomen en herplant nieuwe jonge bomen

  (05-11-2019)

  Voor de veiligheid van mens, dier en eigendom laat de gemeente regelmatig alle gemeentelijke bomen controleren. Bomen die in een slechte conditie verkeren en ziek of dood zijn, vormen namelijk een risico. Zij kunnen bij harde wind omvallen of grote takken laten vallen. Op dit moment is opnieuw een dergelijke veiligheidscontrole gaande, uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

 • Kidskaarten 2019

  (04-11-2019)

  Baarnse kinderen in minima-gezinnen krijgen de komende tijd weer € 75,00 in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaart’.

 • Renovatie hal gemeentehuis

  (30-10-2019)

  De gemeente Baarn werkt aan verbetering van de dienstverlening. Daarbij willen we gastvrij en toegankelijk zijn. De publieke ruimtes in ons gemeentehuis gaan we hierbij laten aansluiten, daarom wordt de hal in ons gemeentehuis gerenoveerd.

 • Strooiseizoen van start

  (30-10-2019)

  Vanaf 1 november staat RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) weer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel in Baarn te bestrijden.

 • Geld om uw buurt gezelliger en groener te maken?

  (22-10-2019)

  Wist u dat iedereen in de provincie Utrecht bij het K.F. Hein Fonds maximaal € 500 kan aanvragen voor een buurtinitiatief?

 • Geslaagde ‘heterdaadoefening’ politie in Baarn

  (18-10-2019)

  Op dinsdag 15 oktober heeft de politie een zogeheten ‘heterdaadoefening’ gedaan in Baarn. Daarbij waren politieagenten op zoek naar meerdere mensen die in de oefening de ‘boef’ speelden en zich ophielden in de omgeving van de Kettingweg en de Faas Eiliaslaan. De buurt-WhatsApp en de politiehelikopter werden ingezet om deze ‘boeven’ te vangen.

 • Plan voor meervoudig gebruik ijsbaan Baarn

  (18-10-2019)

  Meer gebruik maken van de Baarnse ijsbaan. Dat plan hebben de gemeente Baarn en de Stichting Baarnse IJsbanen (SBIJ). Het plan wordt uitgewerkt samen met diverse belanghebbenden. Om dit voor elkaar te krijgen, nemen de partijen deel aan een rijksregeling. Via deze regeling ontvangt de gemeente € 15.000 voor de uitwerking van een lokaal sportakkoord en wordt een “sportformateur” aangesteld.

 • Baarnse acts en huiskamers gezocht: meld je aan voor Gluren bij de Buren

  (18-10-2019)

  Er staat een gloednieuwe editie van huiskamerfestival Gluren bij de Buren Baarn voor de deur! Op zondag 9 februari 2020 worden huiskamers door de hele gemeente omgetoverd tot tijdelijke podia voor lokaal talent. Het Perzisch tapijt wordt tot podium omgetoverd en de hoekbank tot tribune. Aanmelden voor deelname met jouw huiskamer of act is nu mogelijk via www.glurenbijdeburen.nl.

 • Controle hondenbelasting is van start

  (10-10-2019)

  De controle hondenbelasting is weer van start. Doel is om huis aan huis te controleren of het juiste aantal honden bij de gemeente bekend is. De taak van de controleur is om te beoordelen of aangifte is gedaan voor het juiste aantal honden. De controleur zal daarom ook adressen bezoeken waarvan bij de gemeente al hondenbezit bekend is.

 • Vorstelijk Baarn: Alles over Baarn op één website

  (04-10-2019)

  Welkom in Vorstelijk Baarn! Om alle activiteiten en evenementen in Baarn onder de aandacht te brengen bij inwoners en potentiële bezoekers hebben de gemeente Baarn en het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei de handen ineen geslagen. Het resultaat is de vernieuwde website www.vorstelijkbaarn.nl, als onderdeel van de website  www.opdeheuvelrug.nl.

 • Laat kinderen kennismaken met Sport & Cultuur

  (02-10-2019)

  Met High 5 kunnen uw kinderen ook dit najaar op zoek naar de sport of culturele bezigheid die bij hen past. Er zijn leuke en leerzame kennismakingslessen voor sport, dans, theater, kinderatelier en muziek!

 • Burgernet nu ook via Facebook Messenger

  (23-09-2019)

  Burgernet-deelnemers kunnen sinds kort ook berichten ontvangen via Facebook Messenger. Dit is een aanvulling op de bestaande Burgernetapp, sms- of spraakberichten en Twitter-berichten. 

 • Baarn heeft eigen inloopspreekuur BBS

  (20-09-2019)

  Vanaf 20 september heeft de gemeente Baarn een lokaal inloopspreekuur voor cliënten van BBS Uitvoeringsorganisatie. Elke vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur kunnen cliënten in het gemeentehuis van Baarn terecht met algemene vragen over werk of om vacatures te bespreken. Zij hoeven hierdoor niet meer naar Soest af te reizen.

 • Huurwoning zoeken vanaf eind 2019 via Woningnet Regio Eemvallei

  (31-07-2019)

  Vanaf eind 2019 worden Baarnse huurwoningen aangeboden via Woningnet Eemvallei. Het zoeken en inschrijven op woningen in de acht regiogemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg gaat dan via één gezamenlijke website: www.woningneteemvallei.nl.

 • Hoe herkent u de juiste advertentieverkopers van de officiële Gemeentegids?

  (24-04-2019)

  Soms komt het helaas voor dat mensen zich voordoen als advertentieverkoper voor de officiële Gemeentegids van de gemeente Baarn, terwijl dat niet  zo is. Hoe onderscheidt u de officiële verkopers? 

  1. De officiële Gemeentegids van Baarn wordt alléén uitgegeven door FMR Producties / LokaalTotaal, zie www.lokaaltotaal.nl

  2. Officiële verkopers kunnen als u daarom vraagt een getekende acquisitiebrief van de gemeente laten zien waarin dit bevestigd staat.

  Twijfelt u over een factuur of incassomelding? Informeer bij het steunpunt acquisitiefraude: www.fraudemeldpunt.nl

 • College vraagt gemeenteraad krediet voor vernieuwbouw theater/bibliotheek

  (22-02-2019)

  Afgelopen periode is door Theater De Speeldoos, de bibliotheek, de Volksuniversiteit en de gemeente hard gewerkt aan het de uitvoering van het eerdere besluit van de raad om gezamenlijke huisvesting te realiseren aan de Rembrandtlaan. Voordat de nieuwbouw kan starten, moet de raad een krediet beschikbaar stellen.

 • Subsidie beschikbaar voor initiatieven zorg, leefbaarheid, ontmoeting & zelfredzaamheid

  (19-06-2018)

  De gemeente Baarn stimuleert initiatieven van inwoners op het gebied van zorg, leefbaarheid, ontmoeting en zelfredzaamheid. Hebt u daar zelf ook ideeën over? Dan is het goed te weten dat de gemeente kan helpen om uw initiatief van grond te krijgen met een subsidie: het Stimuleringsbudget.