Nieuws

 • Volg Besluit in de Raad woensdagavond via internet

  (19-02-2018)

  Besluit in de Raad vindt woensdagavond 21 februari om 20.00 uur plaats in het gemeentehuis in Baarn. Bent u niet in staat aanwezig te zijn? Maar wilt u Besluit in de Raad wel volgen? Als de vergadering is begonnen, dan verschijnt onderaan dit nieuwsbericht een knop. Als u hierop drukt, kunt u live meekijken. De agenda vindt u hier.

 • Nieuwe verkeerssituatie Laanstraat: informatieavond 20 februari

  (16-02-2018)

  De verkeerssituatie in de Laanstraat gaat binnenkort veranderen. Op dit moment kunt u met de auto de Laanstraat nog doorkruisen. Omdat dit niet langer past bij het karakter van dé winkelstraat van Baarn, kan dat straks niet meer. Ook de routes voor de bevoorrading worden aangepast. Wilt u meer weten? Op 20 februari is een informatieavond.

 • Komt u ook op de Terugkomdag van de Inwonertop?

  (13-02-2018)

  Op donderdag 22 februari is het zover! Tijdens de Terugkomdag presenteren werkgroepen de uitwerking van de 10 beste ideeën van de Inwonertop. Ideeën die Baarn nog mooier, leuker, veiliger, gezelliger en schoner maken!

 • Uw wijkagent en Boa hebben u wat te vertellen!

  (07-02-2018)

  Kom naar de vierde en laatste Baarnse Preventie-avond met de Boa en wijkagent van de Componistenwijk, Professorenwijk, Staatsliedenwijk en Zandvoort.

 • Dit jaar worden de Baarnse riolen schoongemaakt

  (31-01-2018)

  Het rioolstelsel in de gemeente Baarn wordt in 2018 door het bedrijf Vandervalk+degroot gereinigd en geïnspecteerd. Als er wortels in het riool gegroeid zijn of andere obstakels in het riool zitten, worden deze met een waterjet verwijderd.

 • Vandalismemeter vierde kwartaal 2017

  (24-01-2018)

  De gemeente Baarn publiceert ieder kwartaal de vandalismemeter. Deze meter laat zien hoeveel materiële schade door vandalisme aan eigendommen van de gemeente Baarn is aangericht

 • Margriet van Schaik nieuw directielid gemeente Baarn

  (23-01-2018)

  Margriet van Schaik is sinds begin dit jaar aan de slag als nieuw directielid en loco-gemeentesecretaris van de gemeente Baarn.

 • Werken aan nieuwe regels voor evenementen

  (09-01-2018)

  De gemeente geeft jaarlijks vergunningen aan organisatoren van evenementen. Het kan gaan om kleine evenementen, zoals straatfeesten of festiviteiten in het centrum, maar ook om grote evenementen als Koningsdag en concerten in de Pekingtuin of bij Paleis Soestdijk.

 • Vrijwilligersfonds 2018

  (27-12-2017)

  Baarnse verenigingen kunnen ook in 2018 weer een aanvraag doen voor een bijdrage uit het Vrijwilligersfonds van de Gemeente Baarn, die hiervoor jaarlijks 10.000 euro beschikbaar stelt.

 • Meld klachten Leerlingenvervoer

  (10-11-2017)

  Hebt u een klacht over het Leerlingenvervoer in Baarn? Geef dit dan alstublieft door aan de gemeente.

 • Meer samenwerking tussen de Buitengewoon opsporingsambtenaren van Baarn en Bunschoten

  (12-10-2017)

  De gemeenten Baarn en Bunschoten gaan met elkaar samenwerken op het gebied van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa's) in het domein Openbare ruimte. Door deze samenwerking maken de gemeenten optimaal gebruik van elkaars aanwezige capaciteit en kunnen zij elkaar bijspringen als dat nodig is.

 • Laanstraat en Brinkstraat krijgen facelift

  (23-03-2017)

  De winkelstraten Laanstraat en Brinkstraat in het centrum van Baarn krijgen een nieuwe look. Het definitieve ontwerp hiervoor is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Onder andere de bestrating en de goten worden vervangen en er komen nieuwe bankjes en afvalbakken. Bij de entrees van de winkels worden bijzondere elementen aangelegd. Ook worden enkele bijzondere plekken gecreëerd in de vorm van pleintjes en centrale fietsparkeerplekken. De doorsteken voor autoverkeer door de Laanstraat verdwijnen. Voor bevoorradingsverkeer wordt een verkeersplan gemaakt. De werkzaamheden starten na de zomer van dit jaar en in november 2018 moet alles gereed zijn.