Nieuws

 • Aanslag gemeentelijke belastingen

  (24-02-2020)

  Met dagtekening 29 februari 2020 ontvangt u aanslag gemeentelijke belastingen en de WOZ-beschikking 2020. Wat is er nieuw in 2020 en wat moet u weten?

 • Voordelig kennismaken met Sport & Cultuur?

  (19-02-2020)

  Ook dit voorjaar kunnen kinderen verschillende activiteiten uitproberen, op zoek naar een passende sport of naar hun creatieve talent. In het kader van High 5 zijn er weer kennismakingslessen voor sport, Scouting en muziek. Alle lessen zijn leuk en leerzaam. Kinderen kunnen zowel hun sportieve als muzikale vaardigheden ontdekken en ontwikkelen.

 • Dit bericht kan uw leven redden

  (19-02-2020)

  Een koolmonoxidevergiftiging kan iedereen overkomen. In de koude maanden staat de kachel wat hoger en houden we ramen en ventilatieroosters meestal gesloten. Lekker warm, maar ook een risico. Want als iets niet in orde is met uw verwarmingsinstallatie dan komt er een giftig gas vrij: koolmonoxide – ook wel ‘de sluipmoordenaar’ genoemd.

 • Meedenkavond over toekomst zonder aardgas in Baarn

  (11-02-2020)

  Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over waar de gemeente mee bezig is door medewerkers van de gemeente en bureau Over Morgen. En we vragen u om mee te denken over hoe u betrokken wil worden bij het nadenken over alternatieven voor aardgas, welke informatie u nodig heeft en waar u nog vragen over heeft. We doen dit door middel van een interactieve quiz. Het is daarom handig om een smartphone of tablet mee te nemen, als u die hebt.

 • VV Eemboys winnaar duurzaamheidswedstrijd

  (07-02-2020)

  Voetbalvereniging Eemboys is de winnaar van de eerste Baarnse ENERGY BATTLE. In deze duurzaamheidswedstrijd hebben zes sportverenigingen een jaar lang getracht hun energiegebruik zo veel als terug te dringen. Donderdag 6 februari werd de wedstrijd afgesloten met een feestelijke slotbijeenkomst. Wethouder duurzaamheid Jannelies Vissers sprak lovende woorden en reikte de eerste prijs uit. De ENERGY BATTLE heeft een totale besparing opgeleverd van bijna 28.500 kWh. Dit vertegenwoordigt een waarde van 5.800 euro aan energiekosten. Ook is een uitstoot van ruim 17.000 kg CO2 voorkomen.

 • Illegaal afval dumpen: dat doet ú toch niet?

  (06-02-2020)

  Het dumpen van afval waar dat niet mag, bijvoorbeeld náást een (ondergrondse) verzamelcontainer, is niet alleen een bron van overlast en ergernis voor andere mensen  (en dus gewoon asociaal) het is ook eenvoudigweg verboden en er staat dan ook een flinke boete op. Dat doet ú dus toch niet?

 • Start dit jaar een WhatsApp-groep Buurtpreventie

  (15-01-2020)

  Overal in Nederland zie je steeds meer buurten WhatsApp gebruiken om elkaar te attenderen op verdachte situaties. Het zijn initiatieven vóór en dóór buurtbewoners. Bij verdachte situaties kunnen bewoners elkaar via zo’n WhatsApp-groep snel een bericht sturen. Iedereen in de buurt is dan geïnformeerd dat er mogelijk iets gaande is en kan maatregelen nemen, of als het nodig is contact opnemen met de politie. Een inbreker houdt er niet van dat buurtbewoners hun licht aan doen of uit het raam naar buiten kijken wanneer een verdachte situatie is gesignaleerd. Van zo’n groep gaat dus een preventieve werking uit. Initiatieven om met de buurt een dergelijke WhatsApp-groep op te zetten zijn een goede aanvulling voor de buurtpreventie.

 • Uitslag enquêtes Arcadeplannen

  (05-11-2019)

  In november 2019 vroeg de gemeente Baarn de mening van alle inwoners over het plan om een nieuw cultuurhuis te bouwen in het centrum van Baarn, aan de Brink op de plek waar nu het Arcadegebouw staat. 

 • Strooiseizoen van start

  (30-10-2019)

  Vanaf 1 november staat RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) weer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel in Baarn te bestrijden.