Nieuws

 • Baarn krijgt Inwonertop

  (21-06-2017)

  In Baarn neemt burgemeester Röell het initiatief voor een Inwonertop. Een bijeenkomst waarbij de dialoog met inwoners centraal staat. Diverse gemeenten experimenteren op verschillende manieren met een participatieve democratie.

 • Werkzaamheden centrum van start

  (19-06-2017)

  De herinrichting van het centrum van Baarn gaat beginnen. De komende twee weken staat het groot onderhoud van het begin van de Laanstraat op het programma. Na de zomer wordt ook de rest van het winkelgebied in fases aangepakt.

 • Hulpdiensten in provincie Utrecht alert op natuurbranden

  (15-06-2017)

  De brandweer is momenteel extra alert. Door een combinatie van droogte, hoge temperaturen en af en toe wind bestaat de kans op een snel uitbreidende natuurbrand. In de provincie Utrecht geldt vanaf donderdag 15 juni code geel voor natuurbranden.

 • Start werkzaamheden Stationsplein

  (13-06-2017)

  Vanaf maandag 26 juni starten er werkzaamheden rondom het Stationsplein. De werkzaamheden zijn bedoeld om buizen te plaatsen waarmee regenwater direct ingebracht wordt in de bodem. Dit vermindert de kans op het ontstaan van wateroverlast op en rond het Stationsplein bij hevige regenval. Het streven is de werkzaamheden aan het Stationsplein vóór 26 juli aanstaande af te ronden.

 • Voedselbank krijgt tijdelijk onderdak in De Loef

  (09-06-2017)

  Voedselbank Gooi en Omstreken krijgt tot uiterlijk 1 januari 2018 onderdak in voormalig gymzaal De Loef aan de Prof. Fockema Andreaelaan in Baarn. De gymzaal staat nu leeg en zal op termijn worden gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Het college van B&W stelt het leegstaande pand tijdelijk ter beschikking, omdat de Voedselbank dringend op zoek is naar andere huisvesting. Daarbij brengt de gemeente geen huur in rekening. Deze oplossing geeft de Voedselbank de tijd en ruimte om een geschikte plek te vinden voor de langere termijn.

 • Paleis Soestdijk wordt platform voor innovatie

  (08-06-2017)

  ’De gemeente is blij dat er duidelijkheid is over de herbestemming van Paleis Soestdijk en ziet kansen voor Baarn wat betreft toerisme, werkgelegenheid en woningbouw. De nieuwe eigenaar werkt de plannen in overleg met de gemeente uit en betrekt daar nadrukkelijk de omgeving bij.’ Dat zegt wethouder Erwin Jansma als reactie op de verkoop van Paleis Soestdijk aan het consortium ‘Made by Holland’.

 • Gemeente knapt speelhoek in de Pekingtuin op

  (06-06-2017)

  In het najaar neemt de gemeente Baarn de speelhoek in de Pekingtuin bij de jeu-de-boulesbaan onder handen. Het duikelrek en de draaischijf blijven. Daarnaast komen een klim/klauter-toestel met glijbaan en een vogelnestschommel. Voor de kleinste kinderen komt er een zandbak met een glijbaantje, een telraam en een zandtafel. De jeu-de-boulesbaan wordt verplaatst en verkleind. We houden uiteraard zoveel mogelijk rekening met het karakteristieke beeld van de Pekingtuin. Voor mindervalide kinderen zijn de speeltoestellen goed bereikbaar en te gebruiken. Aan de speeltoestellen bij de poffertjeskraam wordt niks veranderd.

 • Actie tegen fietsendiefstal stationsgebied

  (06-06-2017)

  Op dinsdag 6 juni 10.00 uur heeft burgemeester Mark Röell het startsein gegeven voor de actie tegen fietsendiefstal in het stationsgebied van Baarn. Daar worden de meeste fietsen gestolen. De gemeente organiseert de actie samen met de politie. Hoewel het aantal fietsendiefstallen in vergelijking met vorig jaar is afgenomen, moet de actie de inwoners van Baarn attent maken op de mogelijkheid dat hun fiets kan worden gestolen. Dat gebeurt door blauwe zadelhoezen aan te brengen met daarop tips om fietsendiefstal te voorkomen: gebruik altijd twee sloten, maak je fiets ergens aan vast en noteer merk, kleur en framenummer.

 • Met én zonder afspraak terecht bij Burgerzaken

  (31-05-2017)

  Per 1 januari 2017 werkt de gemeente Baarn op afspraak. De voordelen? U hoeft niet lang te wachten, u kunt uw afspraak 24/7 inplannen en wij helpen u direct en efficiënt. Nu we een aantal maanden op deze manier werken kijken we wat er nog beter kan. De afgelopen periode hebben we regelmatig onze inwoners gevraagd naar hun ervaring. Hieruit blijkt dat mensen ook graag zonder afspraak hun zaken met de gemeente regelen. De gemeente Baarn wil inwoners zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze openingstijden te verruimen.

 • Aantal bezwaren verder afgenomen

  (31-05-2017)

  Het aantal bezwaarschriften dat de gemeente Baarn jaarlijks ontvangt blijft afnemen. Het daalde van 104 in 2007 naar 36 in 2016. Ook duren de procedures korter dan voorheen. Dat de daling zich de afgelopen jaren heeft doorgezet, blijkt uit de jaarverslagen van de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie van de gemeente. Een belangrijke oorzaak van de daling is dat de gemeente altijd vooraf zoekt naar een informele oplossing. Dat gebeurt telefonisch of in een gesprek. Pas als dit niet mogelijk is neemt de commissie het over.

 • Resultaten controle vakantieverzuim

  (29-05-2017)

  Tijdens de vakantieverzuim controle op 24 februari hielden negen gezinnen één of meer kinderen minimaal één schooldag van school. Tegen vijf ouders is een proces verbaal opgemaakt. Vier ouders kregen een waarschuwing. Zij gingen eerder op vakantie, maar het schoolverzuim bleef in die gevallen beperkt tot maximaal een halve schooldag. De ouders van de overige elf kinderen, konden achteraf aantonen dat de kinderen een legitieme reden hadden om niet op school te zijn. Van de 19 huisbezoeken, bleek de helft van deze gezinnen op vakantie.

 • Perspectiefnota 2018: Baarn ligt op koers

  (23-05-2017)

  "Baarn ligt op koers met de uitvoering van het collegeprogramma", aldus wethouder Theo Stroo bij de presentatie van de Perspectiefnota. "Met deze perspectiefnota willen we de speerpunten van het college afronden. Daarnaast zorgen we voor een duurzame financiële huishouding, zodat ook in de toekomst voldoende geld beschikbaar is voor het uitvoeren van het beleid."

 • Rijkswaterstaat: juli starten werkzaamheden verbreding A27 & A1

  (16-05-2017)

  Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie 3Angle starten in juli met de wegwerkzaamheden voor de verbreding van de A27/A1 aansluiting Utrecht-Noord – knooppunt Eemnes – aansluiting Bunschoten-Spakenburg. U bent welkom op één van de informatiebijeenkomsten die Rijkswaterstaat organiseert bij u in de buurt.

 • Laanstraat en Brinkstraat krijgen facelift

  (23-03-2017)

  De winkelstraten Laanstraat en Brinkstraat in het centrum van Baarn krijgen een nieuwe look. Het definitieve ontwerp hiervoor is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Onder andere de bestrating en de goten worden vervangen en er komen nieuwe bankjes en afvalbakken. Bij de entrees van de winkels worden bijzondere elementen aangelegd. Ook worden enkele bijzondere plekken gecreëerd in de vorm van pleintjes en centrale fietsparkeerplekken. De doorsteken voor autoverkeer door de Laanstraat verdwijnen. Voor bevoorradingsverkeer wordt een verkeersplan gemaakt. De werkzaamheden starten na de zomer van dit jaar en in november 2018 moet alles gereed zijn.  

 • Vraag en antwoord rubbergranulaat verwijderen van kunstgrasvelden

  (23-02-2017)

  Naar aanleiding van de motie van BOP, D66, Groen Links, PvdA, LTS Baarn en ChristenUnie SGP over het verwijderen van rubbergranulaat op kunstgrasvelden in Baarn vindt u hieronder antwoorden op de tot nu toe meest gestelde vragen.