Nieuws

 • Inwoners bepalen op de Inwonertop

  (20-10-2017)

  Stel je eens voor dat je het voor het zeggen hebt in Baarn... Wat zou je dan doen? De eerste Baarnse Inwonertop komt in zicht, een dag waarop inwoners het voor het zeggen hebben. Op 28 oktober is het zover.

 • Veiligheidsmarkt op de Brink

  (19-10-2017)

  Hoe start ik een WhatsAppbuurtpreventiegroep? Wat moet ik doen bij vlam in de pan? Wat kan ik doen om mijn woning veiliger te maken? En waar kan ik een cursus reanimeren volgen? Op al deze vragen krijgt u een antwoord op de Veiligheidsmarkt op zaterdag 28 oktober op de Brink.

 • Nomineer kandidaten en organisaties voor de Vrijwilligersprijs en Cultuurprijs

  (17-10-2017)

  Begin 2018 worden voor de zesde keer de Baarnse Cultuurprijs en de Vrijwilligersprijs van Baarn uitgereikt. De nominaties voor beide prijzen worden bepaald door de inwoners van Baarn. De Cultuurprijs is een prijs voor organisaties of personen die zich inzetten voor het culturele leven van Baarn. Het gaat hierbij om cultuur in de ruimste zin van het woord. De vrijwilligersprijs wordt uitgereikt aan een organisatie die zich op bijzondere wijze, vrijwillig inzet voor de Baarnse samenleving. Het voordragen van kandidaten en organisaties kan tot en met 12 november aanstaande.

 • Meer samenwerking tussen de Buitengewoon opsporingsambtenaren van Baarn en Bunschoten

  (12-10-2017)

  De gemeenten Baarn en Bunschoten gaan met elkaar samenwerken op het gebied van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa's) in het domein Openbare ruimte. Door deze samenwerking maken de gemeenten optimaal gebruik van elkaars aanwezige capaciteit en kunnen zij elkaar bijspringen als dat nodig is.

 • Lancering Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Baarn

  (11-10-2017)

  Op donderdagochtend 12 oktober a.s. overhandigt Astrid van Ekeren-Kinds namens de Rabobank Foundation twee cheques van € 2500 aan Hans Spigt van Jeugdcultuurfonds Utrecht en Reinier Bredenoord van Jeugdsportfonds Utrecht, in bijzijn van wethouder Mariska de Koning. Met deze bijdrage kunnen het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in de gemeente Baarn van start, waardoor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen lid kunnen worden van een sportvereniging of deel kunnen nemen aan een culturele activiteit.

 • Dag van de Duurzaamheid

  (10-10-2017)

  Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Wat doet de gemeente Baarn aan duurzaamheid? De gemeente wil in 2030 zoveel mogelijk CO2-neutraal zijn. Dat kan de gemeente niet alleen, maar doet zij samen met bedrijven, organisaties en inwoners.

 • Kennismaken met Sport en Cultuur tijdens vernieuwde High Five

  (03-10-2017)

  In de vernieuwde High Five kunnen kinderen ook dit najaar op zoek naar de sport die bij hen past. Nieuw is dat kinderen op zoek gaan naar hun creatieve talent. Zo zijn er kennismakingslessen voor sport, Scouting, muziek, theater, kunst & natuur. Alle lessen zijn leuk en leerzaam. Kinderen kunnen nu dus zowel hun sportieve als creatieve vaardigheden ontdekken en ontwikkelen!

 • Onderhoud ‘Hoge bos’ (Bernard Zweerslaan) gaat van start

  (26-09-2017)

  Bij het ‘Hoge bos’ tussen de Bernard Zweerslaan en de Bachlaan wordt deze week gestart met snoeiwerk. De bomen, die voornamelijk uit beuken en eiken bestaan, worden gesnoeid.

 • Inwonertop eind oktober

  (01-09-2017)

  De afgelopen dagen is bij sommige inwoners uit Baarn, Eembrugge en Lage Vuursche  een uitnodiging van de burgemeester op de mat gevallen. Zij zijn via een loting geselecteerd voor de Inwonertop die op 28 oktober gehouden wordt in Theater de Speeldoos. Op deze dag bedenken de inwoners samen plannen om hun gemeente, wijk of straat mooier, beter en leuker te maken. Plannen die nu of in de toekomst ook echt uitgevoerd kunnen worden.

 • Laanstraat en Brinkstraat krijgen facelift

  (23-03-2017)

  De winkelstraten Laanstraat en Brinkstraat in het centrum van Baarn krijgen een nieuwe look. Het definitieve ontwerp hiervoor is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Onder andere de bestrating en de goten worden vervangen en er komen nieuwe bankjes en afvalbakken. Bij de entrees van de winkels worden bijzondere elementen aangelegd. Ook worden enkele bijzondere plekken gecreëerd in de vorm van pleintjes en centrale fietsparkeerplekken. De doorsteken voor autoverkeer door de Laanstraat verdwijnen. Voor bevoorradingsverkeer wordt een verkeersplan gemaakt. De werkzaamheden starten na de zomer van dit jaar en in november 2018 moet alles gereed zijn.