Nieuws

 • Overlijden Prinses Christina der Nederlanden

  (16-08-2019)

  Vrijdag 16 augustus 2019 bereikte ons het verdrietige nieuws dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Christina der Nederlanden op 72-jarige leeftijd is overleden. Vanuit Baarn leven wij mee met de Koninklijke familie.

 • Nieuwe openingstijden gemeentehuis

  (14-08-2019)

  De gemeente Baarn werkt aan verbetering van de dienstverlening. Wij willen onze inwoners snel en goed helpen met onze diensten of met het beantwoorden van vragen. Voor veel zaken kunt u, wanneer het ú uitkomt, terecht op onze website.

 • Twee leden voor de Adviescommissie Straatnamen Baarn gezocht

  (14-08-2019)

  Vind je het interessant om mee te denken over nieuwe straatnamen in Baarn? Heb je een taalkundige achtergrond en ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Baarn? Misschien is de straatnamencommissie dan wat voor jou!

 • Roadshow VRU Brandweer in Lage Vuursche

  (12-08-2019)

  Op verschillende manieren werkt de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) aan het vergroten van het bewustzijn van brandveiligheid. De brandweer vertelt verhalen, toont filmpjes, deelt brochures, maar komt soms ook langs! Zo is de brandweer op zaterdag 17 augustus aanwezig bij het Houthakkersfeest in Lage Vuursche.

 • Gezocht: vrijwilligers om de Japanse Duizendknoop te bestrijden

  (07-08-2019)

  De Japanse duizendknoop is een plant die van nature niet in Europa voorkomt, maar ooit als tuinplant naar Europa is gehaald. Nu is de plant niet meer zo geliefd en dat is goed te verklaren, want de plant is zich op grote schaal gaan verwilderen. 

 • Nazomers Genieten doe je in Vorstelijk Baarn

  (07-08-2019)

  Het is feest in Baarn van 15 augustus tot en met 29 september! Na het succes van voorgaande jaren staat Vorstelijk Baarn onder de noemer ‘Nazomers Genieten’ opnieuw een reeks van leuke, diverse evenementen te wachten.

 • Huurwoning zoeken vanaf eind 2019 via Woningnet Regio Eemvallei

  (31-07-2019)

  Vanaf eind 2019 worden Baarnse huurwoningen aangeboden via Woningnet Eemvallei. Het zoeken en inschrijven op woningen in de acht regiogemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg gaat dan via één gezamenlijke website: www.woningneteemvallei.nl.

 • Geef je snel op voor de niet-te-missen Survival in de zomervakantie!

  (29-07-2019)

  De zomervakantie is begonnen voor alle basisschoolkinderen. Voor velen betekent het lekker even weg in eigen land of buitenland

 • Gemeentedag 2019 – Fotowedstrijd

  (23-07-2019)

  In de aanloop naar de gemeentedag 2019 organiseert de gemeente Baarn een fotowedstrijd. Daarvoor zoeken we de mooiste, leukste, liefste en opvallendste foto's. We vragen daarom aan alle inwoners van Baarn om mee te doen en één of meerdere foto's in te sturen. De mooiste foto's worden uitvergroot op canvas en tentoongesteld in het gemeentehuis, de beste drie fotografen ontvangen een prijs.

 • Snoeionderhoud gemeentelijke bomen voor veiligheid

  (09-07-2019)

  De komende weken worden op verschillende plekken in Baarn gemeentelijke bomen gesnoeid die anders een veiligheidsrisico kunnen vormen voor de directe omgeving. De gemeente laat daarvoor alle gemeentelijke bomen controleren.

 • Hoe herkent u de juiste advertentieverkopers van de officiële Gemeentegids?

  (24-04-2019)

  Soms komt het helaas voor dat mensen zich voordoen als advertentieverkoper voor de officiële Gemeentegids van de gemeente Baarn, terwijl dat niet  zo is. Hoe onderscheidt u de officiële verkopers? 

  1. De officiële Gemeentegids van Baarn wordt alléén uitgegeven door FMR Producties / LokaalTotaal, zie www.lokaaltotaal.nl

  2. Officiële verkopers kunnen als u daarom vraagt een getekende acquisitiebrief van de gemeente laten zien waarin dit bevestigd staat.

  Twijfelt u over een factuur of incassomelding? Informeer bij het steunpunt acquisitiefraude: www.fraudemeldpunt.nl

 • College vraagt gemeenteraad krediet voor vernieuwbouw theater/bibliotheek

  (22-02-2019)

  Afgelopen periode is door Theater De Speeldoos, de bibliotheek, de Volksuniversiteit en de gemeente hard gewerkt aan het de uitvoering van het eerdere besluit van de raad om gezamenlijke huisvesting te realiseren aan de Rembrandtlaan. Voordat de nieuwbouw kan starten, moet de raad een krediet beschikbaar stellen.

 • Burgerzaken vanaf oktober alléén in de even weken ’s-avonds open

  (03-10-2018)

  Van oktober tot en met maart is het loket Burgerzaken in het gemeentehuis op woensdagavond alleen geopend in de weken met even nummer. Welk nummer een week heeft, vindt u in veel agenda’s en kalenders. De avondopenstelling is van 18.00 uur tot 19.30 uur.

 • Subsidie beschikbaar voor initiatieven zorg, leefbaarheid, ontmoeting & zelfredzaamheid

  (19-06-2018)

  De gemeente Baarn stimuleert initiatieven van inwoners op het gebied van zorg, leefbaarheid, ontmoeting en zelfredzaamheid. Hebt u daar zelf ook ideeën over? Dan is het goed te weten dat de gemeente kan helpen om uw initiatief van grond te krijgen met een subsidie: het Stimuleringsbudget.