65 euro geld terug voor energiebesparende spullen

Voor spullen die woningeigenaren na 1 januari 2020 hebben aangeschaft om energie in hun woning te besparen, kunnen zij eenmalig maximaal 65 euro terugvragen via de gemeentelijke subsidie Energievoucher.

De subsidie is door de gemeente Baarn ingesteld samen met gemeenten in de regio, om inwoners te stimuleren hun woning duurzamer en energiezuiniger te maken. Dat kan al met eenvoudige maatregelen, zoals een waterbesparende douchekop, gebruik van LED verlichting en het monteren van een inductiekookplaat. Aanvragen van de subsidie gaat via de website www.duurzaambouwloket.nl.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie Energievoucher gelden wel enkele voorwaarden. Zo moeten de energiebesparende producten na 1 januari 2020 zijn gekocht en geïnstalleerd in de eigen woning. De eigen investering is minimaal 65 euro en wordt aangetoond met een betalingsbewijs. De regeling is alleen beschikbaar voor woningeigenaren.

Een compleet overzicht van de voorwaarden en de besparende maatregelen waarvoor de regeling geldt, is te vinden via de website www.duurzaambouwloket.nl. Daar kunt u de subsidie Energievoucher ook aanvragen. Voor vragen of een persoonlijk energieadvies kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket via deze website of telefonisch via 072 – 743 39 56.

Voor gratis en onafhankelijk advies aan huis van een energiecoach kunt u contact opnemen met energiecoöperatie EnergiekBaarn via www.energiekbaarn.nl, e-mail advies@energiekbaarn.nl of telefonisch via 035-6668753.