Aangepast sporten: één overzicht met sportmogelijkheden in de regio

Heb jij of heeft iemand in je omgeving door een beperking moeite met aansluiting bij de sportvereniging? In onze regio zijn er veel passende sport en beweegmogelijkheden voor jong en oud. Alles wat je wilt weten over aangepast sporten in onze regio is vanaf 29 mei terug te vinden op een centrale plek: www.unieksporten.nl.

Sjamana Wijsmuller, regio coördinator aangepast sporten vertelt: “Wanneer het reguliere sportaanbod voor jou niet haalbaar is, kan het best een zoektocht zijn om een passende sport of beweeggroep te vinden. Vanaf nu wordt deze zoektocht vereenvoudigd. Via de sportzoeker op www.unieksporten.nl is het sportaanbod dat bij jou past makkelijk terug te vinden. Kom je er niet uit of wil je ondersteuning, dan kan je contact opnemen voor persoonlijk advies.”

Het aansluiten bij Uniek Sporten is onderdeel van een regionale samenwerking vanuit het programma ‘Grenzeloos Actief’. In de regio Eemland werken de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg samen om met elkaar meer mensen met een beperking in beweging te krijgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjamana Wijsmuller via swijsmuller@sro.nl of 06-12438849.

Bron: SRO