Aangepaste dienstverlening

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er aanpassingen aan de gemeentelijke dienstverlening. Uitgangspunt is dat we op verantwoorde wijze inwoners, ondernemers en organisaties van dienst blijven. Daarvoor vragen wij uw begrip en medewerking.

Regel zaken digitaal
Veel zaken kunt u zelf eenvoudig digitaal regelen via onze website.

Bel of stuur een e-mail
De gemeente is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, via het algemene nummer 035-5481611. Of stuur een e-mail naar gemeente@baarn.nl.

Balie Burgerzaken
De balie Burgerzaken werkt momenteel volledig op afspraak. Bedoeling is nu vooral beschikbaar te zijn voor zaken die niet kunnen wachten en spoed hebben. Denk aan geboorteaangiftes en (bijna) verlopen reisdocumenten en rijbewijzen.

Let op: de pasfoto-automaat in het gemeentehuis is buiten gebruik dus u moet zelf een pasfoto meenemen. 

Afspraak in de ochtenden
U kunt een afspraak voor de balie Burgerzaken inplannen voor een bezoek op werkdagen in de ochtend (van 8.00 tot 12.00 uur). Klik hier om een afspraak te maken of doe dit telefonisch via 035-5481611.

Let op: de avondopenstelling komt  te vervallen.

Balie Belastingen
De balie Belastingen in het gemeentehuis is gesloten. Voor vragen over belastingen of WOZ-waarde kunt u telefonisch contact opnemen via het algemene nummer 035-5481611 of een e-mail sturen naar belastingen@baarn.nl.

Afdeling Vergunningverlening
De afdeling Vergunningverlening is alleen telefonisch bereikbaar via het algemene nummer 035-5481611 of door een e-mail te sturen naar vergunningverlening@baarn.nl  

Loket Wonen, Zorg & Welzijn
U kunt telefonisch contact opnemen met het Loket Wonen Zorg & Welzijn via het algemene nummer 035-5481611. In ieder geval tot en met 6 april vinden geen huisbezoeken plaats. In plaats daarvan wordt telefonisch contact onderhouden.

RMN / Afval / Recyclingstation
Informatie over de bereikbaarheid en maatregelen van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) en het Recyclingstation, vindt u op de website van  RMN: www.rmn.nl. In verband met drukte en de noodzaak om afstand te houden, worden bij het recyclingstation maximaal 5 auto's tegelijk toegelaten. 

Huwelijken
De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus hebben ook gevolgen voor geplande huwelijken. Veel (horeca)locaties zijn gesloten tot en met 28 april. In het gemeentehuis kunt u tot en met 28 april alleen ‘administratief’ trouwen, waarbij het huwelijk voltrokken wordt door een medewerker van loket Burgerzaken. Daarbij mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn.

De gemeente neemt contact op met de bruidsparen die de komende tijd een huwelijk hebben gepland. Wij zullen met hen overleggen wat de wensen en mogelijkheden zijn.

Overige dienstverlening
Overige dienstverlening van de gemeente blijft telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, via het algemene nummer 035-5481611. Of stuur een e-mail naar gemeente@baarn.nl