Aanmelding Baarnse Cultuurprijs en Vrijwilligersprijs van start!

Wie volgen Balletschool Marut Jorquera en de Weggeefwinkel en op als winnaars van de Baarnse Cultuurprijs en de Vrijwilligersprijs? Ook dit jaar bepalen Baarnaars wie er naar huis gaan met de prijzen, bestaande uit een geldbedrag en een aandenken. Inwoners kunnen van 18 november tot en met 8 december 2021 hun favoriete organisatie of persoon in de culturele sector en hun favoriete vrijwilligersorganisatie aandragen voor de prijzen.

Maatschappelijke organisaties en vrijwilligers hebben het afgelopen jaar zwaar gehad vanwege het coronavirus. Juist daarom roept de gemeente inwoners op om personen en organisaties aan te dragen.

 

Aanmelden, selectie en stemmen

Aandragen kan door een mail te sturen naar cultuurprijs@baarn.nl of vrijwilligersprijs@baarn.nl. Vermeld in de mail om welke organisatie of persoon het gaat (ten behoeve van de Cultuurprijs), of om welke organisatie het gaat (ten behoeve van de Vrijwilligersprijs). Deel ook de contactgegevens van de persoon of organisatie waarom het gaat en waarom zij de prijs verdienen. Het meesturen van beeldmateriaal zoals foto’s, een video of flitsende presentatie wordt gewaardeerd. Na 8 december selecteert de jury 3 genomineerden per prijs. Daarna is het aan de inwoners van Baarn om hun stem uit te brengen: de inwoners bepalen ten slotte wie er vandoor gaan met de prijzen. Dat doen zij door te stemmen via de website van de gemeente. Dit kan van 20 tot en met 31 december 2021.

Prijsuitreiking en prijs

De persoon of organisatie met de meeste stemmen ontvangt de prijs in januari 2022 tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De exacte uitreiking is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. De winnaars van zowel de Cultuurprijs als de Vrijwilligersprijs ontvangen ieder een geldbedrag van € 1.000,- en een aandenken - gemaakt door een Baarnse kunstenaar.

Over de Cultuurprijs en Vrijwilligersprijs

De Cultuurprijs en Vrijwilligersprijs zijn twee prijzen die sinds 2013 jaarlijks door de gemeente Baarn worden uitgereikt. Met de prijzen wil de gemeente Baarn mensen of organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de Baarnse samenleving in het zonnetje zetten.