Activiteiten in Baarn rond een dementievriendelijke samenleving

In Nederland lijden ruim 250.000 mensen aan dementie. Door toenemende vergrijzing neemt dit aantal de komende decennia flink toe. Organisaties uit Baarn en Soest werken samen om een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren te realiseren. Samen vragen ze in de week van 17 tot en met 23 september meer aandacht voor de impact van deze ziekte voor mensen met dementie en hun naaste omgeving.

Een kleine greep uit de activiteiten die 17 tot 23 september in Baarn en Soest plaats zullen vinden:

  • Gedurende de hele week staat er in de Baarnse bibliotheek in de Hoofdstraat een thematafel met boeken over dementie.
  • Dinsdag 19 september gaan we in gesprek over de dementievriendelijke samenleving. Tussen 9.00 en 12.00 uur zijn Mantelzorgconsulent en de Ouderenadviseur aanwezig op de markt. Ook in De Leuning wordt er bij koffie tijdens de markt van 10.00 tot 12.00 uur aandacht aan de dementievriendelijke samenleving besteed.
  • Woensdag 20 september is er een sponsordiner ‘Vergeten Groenten’ in restaurant De Soester Duinen. Voor €35 per persoon genieten gasten van het diner met een benefietoptreden van het koor Dijksound. Van elke couvert wordt € 2,50 geschonken aan Alzheimer Nederland.
  • Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag, op deze dag wordt zowel in Soest als in Baarn het certificaat ‘Dementievriendelijk’ uitgereikt, als teken dat gemeentelijke medewerkers burgercontact de training ‘Goed omgaan met Dementie’ hebben gevolgd.
  • Vrijdag 22 september in het Baarnse Theater De Speeldoos en zondag 17 september in Artishock in Soest is er een vertoning van de aangrijpende film ‘Still Alice’. De film gaat over een Alice, een vrouw van pas 50 jaar die haar leven goed voor elkaar heeft. Maar langzamerhand raakt zij de grip op haar geordende leven kwijt. Al snel blijkt dat zij Alzheimer heeft. De wereld die ze kende wordt steeds kleiner. Alice moet haar leven en haar relaties opnieuw leren vormgeven. De eerste 100 kaarten zijn gratis, zowel in Baarn als Soest.

Meer informatie is te vinden in de activiteitenkalender

Meer informatie over tijdstip, locaties en aanmelding is te vinden in de activiteitenkalender onder dit bericht. Ook is de activiteitenkalender gratis af te halen op verschillende openbare plekken zoals de Bibliotheek  aan de Hoofdstraat 1, bij de Leuning aan de Oranjestraat 8-A, en bij het gemeentehuis Baarn aan de Stationsweg 18. Meer weten over dementie in het algemeen? Of wilt u weten waar u met vragen terecht kunt? Ga dan naar www.ketenzorgdementiebaarn-soest.nl of neem contact op met de Casemanagers Dementie via telefoonnummer  06-51472318.