Baarn sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Baarn hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De gemeente ontvangt hierdoor vanaf 1 december rechtstreeks signalen over criminaliteit en fraude in Baarn. Dit vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt de aanpak van criminaliteit in samenwerking met andere partijen, zoals de politie. Burgemeester Röell: “Door de signalen die we zo krijgen, kunnen we ook nog gerichter optreden tegen ondermijnende criminaliteit, waarbij we de oren en ogen van inwoners goed kunnen gebruiken.” Bestrijding van ondermijning is een belangrijk speerpunt in het veiligheidsbeleid van Baarn en omliggende gemeenten.

Meld Misdaad Anoniem is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit. Bijvoorbeeld over illegale prostitutie, een drugslab of hennepplantage, mishandeling en wapen- of mensenhandel. Maar ook over fraude en corruptie. Enkel wanneer de anonimiteit gewaarborgd is, stuurt het meldpunt de melding door naar verschillende partners, zoals de politie en vanaf december dus ook de gemeente Baarn. Alleen de medewerkers van Openbare orde en Veiligheid hebben inzage in de meldingen.

Burgemeester Röell: “In sommige gevallen durven mensen niet naar de politie te stappen. Bijvoorbeeld als ze bang zijn voor wraak of de dader kennen. Het is goed te weten dat je dan terecht kunt bij Meld Misdaad Anoniem, waar anoniem ook echt anoniem is. Alleen als de anonimiteit echt gewaarborgd kan worden, stuurt het meldpunt de anonieme melding door. Wij kijken vervolgens of we, bijvoorbeeld in samenwerking met de politie, kunnen ingrijpen.”

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.