Baarnse basisscholen openen weer hun deuren

Baarnse basisscholen openden op maandag 11 mei weer hun deuren. Lessen op school zijn voor leerlingen weer mogelijk, in elk geval voor de helft van de lestijd. De overige tijd krijgen de kinderen nog afstandsonderwijs. De afgelopen weken hebben de scholen hard gewerkt om het onderwijs voor de leerlingen mogelijk te maken. Het onderwijs moet namelijk voldoen aan de corona-voorschriften.

Wethouder Hugo Prakke bezocht maandag samen met de leerplichtambtenaar alle basisscholen om hun eerste ervaringen te horen en hen succes te wensen. Voor de kinderen brachten zij een frisbee mee met de tekst “Yeah, ik mag naar school!”. Op gepaste afstand deelden de directeuren hun ervaringen.

De opkomst was hoog, slechts een enkele leerling en leerkracht bleef thuis, veelal omwille van een gezondheidssituatie. Bij het halen en brengen hielden ouders zich maandag goed aan de voorschriften van de school. De directeuren ervaren veel enthousiasme onder de kinderen en de leerkrachten dat de school weer open is en spreken over een geslaagde ‘heropstart’.