Bericht van de burgemeester

Beste inwoners van Baarn,

En ineens staat de zomervakantie voor de deur. Voor veel van u een periode van bijkomen, rusten, bezinning en terugkijken. Na een buitengewone periode van maanden waarin door het coronavirus ineens zoveel dingen anders werden dan we gewend waren. Plotseling niet meer zomaar naar buiten kunnen, naar het werk, naar school of op bezoek bij vrienden. Niet kunnen zorgen voor dierbare familieleden. Onzekerheid of je als ondernemer het hoofd wel boven water kunt houden. Ineens verantwoordelijk zijn voor het thuisonderwijs van de kinderen. Bezorgdheid over de gezondheid van jezelf en anderen. Afstand bewaren, terwijl je juist de behoefte voelde aan nabijheid.

Te midden van al die zorgen ontstonden er toch ook spontaan allerlei hartverwarmende initiatieven in Baarn. Inwoners haalden boodschappen voor elkaar of deden klusjes. Vrijwilligers onderhielden digitaal contact met kwetsbare ouderen tegen de eenzaamheid. Er waren spontane sing-a-longs en muziekoptredens op afstand. Initiatieven van sportverenigingen brachten kinderen weer bij elkaar.

De tijd van behoedzaam zijn is nog niet voorbij. Corona is niet verdwenen. Maar door allemaal goed op te letten, de maatregelen te volgen en vol te houden, hebben we het virus samen wel fors teruggedrongen. Zó ver dat er weer meer mogelijk is geworden. Dat is een prestatie waar we samen trots op kunnen zijn. We kunnen bij elkaar op bezoek, genieten van een drankje op een zonnig terras, naar de kapper, onze conditie weer opbouwen met onze favoriete sport of een concert bezoeken. Alles uiteraard met inachtneming van de regels.

Velen van ons kunnen ook gaan genieten van de zomervakantie die ze in het vooruitzicht hebben. Lekker in eigen land of toch over de grens. Wilt u naar het buitenland? Ga dan wijs op reis en check de actuele reisadviezen op  www.nederlandwereldwijd.nl. En denk ook in het buitenland aan de regels: houd afstand, vermijd drukte en let op de hygiëne. En volg lokale voorschriften, die mogelijk anders zijn dan bij ons.

Voor mijn gezin en mij is het ook even tijd voor wat ontspanning. Onder meer genieten van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft. Van de natuur, de horeca, winkels en attracties. Ook pak ik deze zomer mijn ‘burgemeester-stages’ weer op, die helaas door de corona-maatregelen tijdelijk moesten worden gestaakt. Regelmatig zal ik een Baarnse onderneming, organisatie of vereniging bezoeken om er zelf te ervaren hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Juist in deze onzekere tijden voor ondernemers en verenigingen, vind ik dat erg belangrijk.

Ik weet natuurlijk niet hoe uw zomerplannen eruit zien. Maar of u nu vrij bent of niet en of u op vakantie gaat of thuis blijft: let op uzelf en anderen, ontspan, doe nieuwe krachten op en geniet verantwoord. Mede namens het gemeentebestuur wens ik u een hele mooie en fijne zomerperiode toe. En blijf gezond.

Hartelijke groet,

Mark Röell

Burgemeester van Baarn