Bericht van de burgemeester

Beste inwoners van Baarn,

Nu de zomer tot een eind komt, krijgt het ‘normale’ leven weer zijn beloop. ‘Normaal’ tussen aanhalingstekens inderdaad, want helemaal als voorheen is het natuurlijk niet. Kinderen gaan weer naar school, het sportseizoen is weer gestart en veel mensen zijn na een vakantie weer aan het werk of de studie gegaan. Maar bij vrijwel alles wat we doen speelt mee dat het coronavirus niet verdwenen is en nog altijd een risico vormt. Niet alleen voor onze ouderen en kwetsbare groepen, maar ook voor jongere mensen zonder bekende gezondheidsproblemen.

Het is daarom belangrijk om de coronavoorschriften te blijven volgen. En dat is soms best lastig - dat merk ik zelf ook. Dus ik herhaal ze regelmatig: houd anderhalve meter afstand, blijf thuis bij klachten en laat u testen, vermijd drukke plekken, was vaak uw handen en werk als dat mogelijk is thuis.

De afgelopen zomermaanden hebben we gezien hoe wankel soms het evenwicht kan zijn tussen corona onder controle houden en een situatie waarin ingrijpen nodig is. Voor verschillende Europese regio’s en (vakantie)landen veranderde door lokale uitbraken het reisadvies van de Rijksoverheid van ‘geel’ naar ‘oranje’, wat betekent: alleen noodzakelijke reizen. En ook in ons land zien we de afgelopen tijd een stijging van het aantal mensen dat na een test het coronavirus blijkt te hebben. Ook in Baarn.

Het zijn tekenen dat we met zijn allen alert moeten zijn. Ook al is het op de Intensive Care-afdelingen van de ziekenhuizen nu gelukkig (nog) rustig. Het kan zo maar anders worden. Ik druk u daarom op het hart om vol te houden en die belangrijke coronavoorschriften te blijven volgen.

Als we met elkaar volhouden, jong en oud, dan blijft het mogelijk om de ‘normale’ dingen te doen waarvan we zo houden en die het leven kleur geven: genieten van de Baarnse nazomerse evenementen, van een heerlijk etentje, een indrukwekkende theatervoorstelling of een gezellige visite met een paar dierbare vrienden of familieleden. Allemaal wel aangepast natuurlijk, maar toch.

Blijf dus de voorschriften volgen, blijf verantwoord genieten, let op uzelf en op anderen en hou vol.

Samen kunnen we dat in Baarn.

Hartelijke groet,

Mark Röell
Burgemeester van Baarn