Bericht van locoburgemeester Erwin Jansma

Beste inwoners van de gemeente Baarn,

Dit jaar is in vele opzichten voor ons allemaal een bijzonder jaar geweest. De pandemie beheerst grote delen van ons leven. Onze gedachten gaan bijzonder uit naar degenen in onze gemeente die van dichtbij te maken kregen met het coronavirus. Ook in Baarn hebben wij inwoners verloren aan de gevolgen van het virus. De afgelopen weken is ook onze burgemeester getroffen door het virus. Gelukkig heeft hij inmiddels het ziekenhuis verlaten en kan hij thuis werken aan zijn herstel. Wij wensen hem beterschap toe!

In mijn hoedanigheid als locoburgemeester neem ik de komende periode zijn taken waar, daarbij ondersteund door mijn collega wethouders Jannelies Vissers, Hugo Prakke en André van Roshum.

De kerstdagen zijn anders verlopen dan velen van u doorgaans gewend zijn. Ook de komende jaarwisseling zal een ander karakter krijgen. We vieren het thuis met een klein groepje. Oudejaarsvuurwerk is er niet bij. Wetende hoe zwaar er een beroep wordt gedaan op onze zorgmedewerkers, doe ik een beroep op u allen om u aan de regels te houden. Vier de jaarwisseling thuis, steek geen vuurwerk af, wens elkaar op afstand gelukkig nieuwjaar, houd de 1,5 meter regel in acht! Dit alles om ervoor te zorgen dat wij, met elkaar, de druk op de zorg verminderen. Heb ook respect voor onze hulpverleners: politie, brandweer en ambulancezorg staan dag en nacht voor u paraat. Geef hen de ruimte om hun werk doen!

Ik wens u een fijne en veilige jaarwisseling toe waarbij wij het glas heffen op een positief 2021!

Hartelijke groet,

Erwin Jansma

Locoburgemeester