Bewonersavond over duurzamer (en goedkoper!) wonen

Wilt u energiezuiniger wonen? En comfortabeler en gezonder? En (uiteindelijk) goedkoper? Kom dan op woensdag 29 november naar de bewonersavond in Theater de Speeldoos in Baarn over verduurzaming van uw woning.

Op deze avond vertellen diverse sprekers wat de mogelijkheden zijn. Ook geven zij aan wat de kosten van de verschillende maatregelen zijn. De kosten gaan hier voor de baten uit, want daarna wordt er energie bespaard. Gelukkig zijn er subsidies die de kosten drukken. Ook daarover hoort u meer op de bewonersavond.

Een spreker namens Duurzaam Bouwloket legt uit hoe u de eerste stappen kunt zetten. Kijk alvast eens op de website van het digitale energieloket van de gemeente Baarn: www.duurzaambouwloket.nl. Hier vindt u informatie en kunt u offertes bij (lokale) dienstverleners opvragen.

Tijdens de bewonersavond zal een spreker van het Energieloket uit Amersfoort vertellen over het Nul-op-de-Meter-concept. Als u naar een energieneutraal huis wilt, ontzorgen zij u daarbij volledig.  Daarnaast zal er een informatiemarkt zijn van bedrijven die kunnen helpen verduurzaming te realiseren.

Verloting van een energie-advies op maat

Op de avond kunt u uw naam en adres achterlaten om mee te doen aan de verloting van een gratis energie prestatie-advies ter waarde van €175. Er komt dan een deskundige langs om voor uw woning in kaart te brengen welke maatregelen mogelijk zijn om te besparen en te verduurzamen, en om het energielabel vast te stellen. U krijgt een rapport waarin staat wat de kosten en terugverdientijden van de maatregelen zijn.

Baarns Klimaatakkoord

De organisatie van deze avond is in handen van EnergiekBaarn en de gemeente Baarn. Het is een actie die past bij het Baarns Klimaatakkoord. Om de doelstelling van het Baarns Klimaatakkoord (Baarn klimaatneutraal in 2030) te bereiken, is het immers van groot belang om het energieverbruik van huishoudens te verlagen.

GeĂ¯nteresseerden zijn van harte welkom op woensdag 29 november van 20.00 tot 22.00 (inloop vanaf 19.30) in Theater de Speeldoos, aan de Rembrandtlaan 35 in Baarn.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op http://www.bka2030.nl/agenda-item/bewonersavond-verduurzaming/ of neem contact op met Michiel Wind, secretaris EnergiekBaarn, op 035-6668753.