Boompjesactie: ruim 450 nieuwe jonge bomen in tuinen

De actie van de gemeente Baarn en Plan Boom om boompjes te laten planten in de eigen tuin heeft ruim 450 nieuwe bomen opgeleverd. Dik 150 inwoners hebben met korting een “Boompjes voor beginners-pakket” besteld met daarin drie inheemse boompjes (Mispel, Gele Kornoelje en de Gewone Vlier). De pakketten zijn onlangs bij de bestellers afgeleverd met een instructie voor het planten van de jonge loten. Deze zullen uitgroeien tot bomen die het goed doen in de Nederlandse tuin.

Wethouder Jannelies Vissers is blij met het resultaat van de actie: "Nieuwe, jonge bomen planten is belangrijk voor het groene aanzien van onze gemeente nu en in de toekomst. Ook de gemeente plant bomen, aan de hand van een nieuw bomenplantplan dat dit voorjaar bekend wordt. Hiervoor hebben we ook aan inwoners gevraagd op welke plekken in de openbare ruimte goed een nieuwe boom zou passen. De ruim 80 suggesties die we kregen, onderzoeken we en nemen we zoveel mogelijk mee in het plan. Binnenkort al start al een eerste boomplantronde in Baarn.”

Gratis bewonersavond en cursus tuinieren

Wie ook graag groener wil tuinieren of graag nuttige tuintips ontvangt, is er een gratis online bewonersavond Heuvelrugtuinen op 21 april van 20.00 tot 21.30 uur. Een plantenkweker en een tuinontwerper vertellen er alles over en beantwoorden alle tuinvragen. Aanmelden kan via www.jouwheuvelrugtuin.nl (onderaan de internetpagina). Ook kan men zich hier inschrijven voor de gratis tuiniercursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ die dit voorjaar van start gaat. Wees er op tijd bij, want het aantal deelnemers is beperkt! minder weergeven