Bosbad de Vuursche blijft deze zomer gesloten

Het Bosbad blijft deze zomer vanwege het coronavirus gesloten. Dat heeft de gemeente Baarn in goed overleg met stichting Bosbad de Vuursche besloten.

Veiligheid van de bezoekers staat voorop. Nu het kabinet vasthoudt aan het vermijden van grote groepen is duidelijk geworden dat Bosbad de Vuursche deze zomer niet open kan.

Als Bosbad de Vuursche op een tropische dag volstroomt met bezoekers dan is dat qua aantal te vergelijken met een zomerfestival. Het zwembad is zó populair dat de menigte op sommige dagen groeit tot wel 3.000 mensen. Nu het coronavirus heerst, zijn deze aantallen niet verantwoord. Het kabinet heeft bepaald dat in de zomer van 2020 slechts 100 bezoekers tegelijk zijn toegestaan. Zowel de gemeente als het bestuur van het Bosbad zijn het erover eens dat de veiligheid van bezoekers voorop staat.

Bezoekers en handhaving
Het Bosbad de Vuursche heeft een groot aantal bezoekers nodig om genoeg inkomsten te genereren. Het maximum van 100 bezoekers is een enorm verschil met de bezoekersaantallen van voorgaande jaren. Daar kan het Bosbad niet van rondkomen. Hier komt bij dat nu het coronavirus heerst, er vanwege de veiligheid nóg steviger ingezet moet worden op handhaving van de openbare orde. Het aantal bezoekers moet gecontroleerd worden en bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden in en rond het zwembad. Goed toezicht en goede handhaving vergt veel inzet en zou te veel extra geld kosten.

Minimale activiteiten naast het zwembad
De midgetgolfbaan van Bosbad de Vuursche gaat deze zomer wel open, voor alle leeftijden. De coronarichtlijnen van het RIVM worden hierbij opgevolgd. Aan aanpassingen wordt op dit moment gewerkt.

De zwembassins zijn en blijven leeg. Naast de baden op de ligweide vindt zo nu en dan onder begeleiding van volleybalvereniging Touché ’86 een beachvolleybalactiviteit plaats voor kinderen tot en met 12 jaar.