De gemeente ruimt weer bladeren op

De herfst heeft zijn intrede gedaan in Nederland en dus laten de meeste bomen hun blad vallen. Tijd om blad te ruimen. De gemeente zorgt ervoor dat voor de kerstdagen het gevallen blad van de gemeentebomen opgeruimd is.

De gemeente ruimt alleen het blad in de openbare ruimte op. Met bladeren in uw tuin kunt op verschillende manieren omgaan, die goed zijn voor bodem, flora en fauna. Het eenvoudigst is het blad in eigen tuin te laten liggen. Het is een goede voedselbron voor planten en biedt schuilgelegenheid voor diverse diersoorten zoals egels. Ook kunt u zelf het blad composteren of afvoeren via de gft-container.

Blad van gemeenteboom in uw tuin

In sommige gevallen valt blad van een gemeenteboom in uw tuin. Mocht u het blad niet met bovenstaande tips kunnen verwerken, dan kunt u het blad eenmalig aan de straat leggen. Blad van gemeentebomen kunt u in het weekend van weekend van 4 en 5 december langs de weg leggen. Vanaf maandag 6 december komt de gemeente dit blad éénmalig afvoeren. Zorgt u ervoor dat dat er géén takken in de bladhopen liggen. Als er takken of ander tuinafval in de bladhopen terechtkomt, dan wordt het niet meegenomen, omdat de bladruimmachine hierdoor verstopt raakt. Na 13 december worden er geen bladhopen meer opgeruimd.