Dit jaar worden de Baarnse riolen schoongemaakt

Het rioolstelsel in de gemeente Baarn wordt in 2018 door het bedrijf Vandervalk+degroot gereinigd en geïnspecteerd. Als er wortels in het riool gegroeid zijn of andere obstakels in het riool zitten, worden deze met een waterjet verwijderd.

De planning van de rioolreiniging en rioolinspectie in onze gemeente staat op de website www.baarn.valkdegroot.nl. Daar kunt u zien wanneer er in uw buurt aan de riolering wordt gewerkt.

U merkt er weinig van

Meestal merkt u weinig tot niets van de rioolreiniging en –inspectiewerkzaamheden bij u in de buurt. Het toilet, de douche of de wasmachine kunt u tijdens het werk gewoon blijven gebruiken. Omdat de inspectie en reiniging plaatsvindt boven de put in de doorgaande weg, kan het zijn dat u enige verkeershinder ondervindt. In sommige gevallen, als er te weinig ruimte is voor het opstellen van de voertuigen of de doorstroming wordt ernstig verhinderd, is er een verkeersomleiding. De overlast wordt zo kort mogelijk gehouden. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Water uit sloten voor reinigen riool

Water uit sloten en vijvers wordt gebruikt voor het reinigen van riolen. U kunt  hogedruk voertuigen opgesteld zien staan aan de waterkant, omdat het bedrijf met een slang water uit de sloot of vijver pompt. Meer weten? Kijk op www.baarn.valkdegroot.nl