Eerste bewonersavond ‘Jouw Heuvelrugtuin’ op 23 september

Je woont in gemeente Baarn, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal of Rhenen? En je wilt van je tuin een echte Heuvelrugtuin maken? Dan wil je vast meer weten over hoe je dit doet! Ook vertellen we je meer over het Nationaal Park. Hoe het is ontstaan, welke grondsoorten er zijn en waar je deze vindt. Kees de Heer (IVN Amersfoort en Geopark Heuvelrug) is een echte expert op dit gebied. Tijdens de eerste online Bewonersavond op 23 september van 20:00 tot 21:30, vertelt hij je er alles over.

Naast de bodem, kom je meer te weten over de planten en dieren die voorkomen in het Nationaal Park – en hoe je hen een warm welkom kunt geven in jouw Heuvelrugtuin. Bijvoorbeeld met goed voedsel, water, nestgelegenheid, ‘onkruid’ en rommelige hoekjes. En wie kan dat beter uitleggen dan Rutger Zeijpveld, ecoloog bij Staatsbosbeheer. Natuurlijk is er alle gelegenheid om je eigen vragen te stellen aan Kees en Rutger. Het belooft een leuke en leerzame avond te worden!

De avond wordt geopend door Chantal Broekhuis, wethouder Natuur van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Aanmelden & vragen

Voor deze bewonersavond hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang! Aanmelden kan via: bit.ly/heuvelrugtuin .

De volgende Heuvelrugtuin Bewonersavonden zijn op 29 oktober (thema water) en 25 november (thema insecten en dieren). Zet die data alvast in je agenda!

Wat is een Heuvelrugtuin?

Een Heuvelrugtuin ligt binnen het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, of grenst eraan. En hij is groen. Minstens 60% groen. Er wordt gifvrij getuinierd, hij biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Is jouw groene hart inmiddels sneller gaan kloppen en wil jij ook aan de slag met jouw Heuvelrugtuin? Mooi! We hebben namelijk heel veel leuke tips voor je. Kijk snel op www.jouwheuvelrugtuin.nl !