Enthousiaste bewonersgroepen gezocht om buurt te vergroenen

De gemeente Baarn doet mee met project Heuvelrugtuinen en is hiervoor op zoek naar bewonersgroepen die willen deelnemen. Met dit project kan iedereen een stukje Nationaal Park creëren in de eigen achtertuin. Hiermee creëren we samen meer groen op en rond de Utrechtse Heuvelrug.

Een Heuvelrugtuin is voor minimaal 60 procent groen, biedt beschutting aan vogels en insecten, er wordt gifvrij getuinierd en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Een Heuvelrugtuin is beter bestand tegen de hitte, droogte en wateroverlast. Elke Heuvelrugtuin is dus goed voor de natuur en draagt bij aan voldoende drink- en grondwater. Heuvelrugtuinen in een initiatief van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, IVN natuureducatie en Natuur en Milieufederatie Utrecht en gemeenten waaronder Baarn.

We zijn op zoek naar enthousiaste bewoners(groepen) die gezamenlijk aan de slag willen met hun Heuvelrugtuinen! Er zijn verschillende middelen beschikbaar om enthousiaste groepen te helpen, zoals een plantenlijst met inheemse plantensoorten, een Heuvelrugtuinen-cursus of een bewonersavond waarop veel informatie en handige tips gedeeld kunnen worden.

Aanmelden en meer info

Ben jij onderdeel van, of ken jij een groep bewoners/ buurt initiatief die mee zou willen doen? Neem dan contact op met Alies van den Berg via a.vanden.berg@nmu.nl. Wil je meer informatie? Ga dan naar www.jouwheuvelrugtuin.nl