Gemeente Baarn krijgt vaccinatielocatie

De gemeente Baarn krijgt een vaccinatielocatie dichtbij. Er wordt een tijdelijke vaccinatielocatie in theater De Speeldoos ingericht. Het vaccineren daar gebeurt op één dag per week op de maandag en start op maandag 28 juni. Let op: we zijn en blijven hiervoor afhankelijk van de levering van de vaccins, de hoeveelheid afspraken en de beschikbaarheid van de locatie. Op 5 en 12 juli en op 6 september kan er helaas niet op deze locatie gevaccineerd worden. Uiteraard kan men die dagen wel buiten Baarn terecht. Een afspraak maken kan na het ontvangen van de uitnodigingsbrief, online via www.coronavaccinatie.nl of door te bellen met het landelijke afspraaknummer in de uitnodigingsbrief.

De GGD regio Utrecht wil graag dat iedereen zoveel mogelijk dichtbij huis terecht kan voor een vaccinatieprik en opent daarom op meer plekken tijdelijke vaccinatielocaties. Een belangrijke eis is dat de vaccinaties er ordelijk en conform de richtlijnen kunnen worden uitgevoerd. Theater De Speeldoos voldoet aan die eisen.

Help mee jezelf en anderen te beschermen

Wethouder van Volksgezondheid Jannelies Vissers is blij met de vaccinatielocatie in de gemeente Baarn: “Het is fijn als vaccineren ook dichtbij kan. Dat verlaagt de drempel en dat is belangrijk want door je te laten vaccineren tegen het coronavirus help je mee om jezelf én de mensen in je omgeving te beschermen.”

Eigen keuze

Vaccineren is vrijwillig en kost niets. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter kan worden voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Dit vermindert de druk op de zorg en maakt het mogelijk dat coronamaatregelen worden versoepeld. Behalve vaccineren blijft ook testen bij klachten van groot belang. Heeft u klachten, laat u dan testen en maak een afspraak via www.coronatest.nl of bel 0800-1202.

Kijk voor meer informatie over vaccineren op www.coronavaccinatie.nl of bel de GGD regio Utrecht: 030 – 6305400.