Gemeentelijke opknapbeurt in Lage Vuursche

Onlangs hebben een medewerker van de gemeente en wethouder Jannelies Vissers samen met vertegenwoordigers van de Contactcommissie Lage Vuursche en de Stichting Welzijn Bewoners Lage Vuursche gekeken naar zaken in de openbare ruimte van het dorp die snel aangepakt kunnen worden in lijn met het gemeentelijke doel van ‘schoon, veilig en heel’. Inmiddels hebben de eerste opknap-acties in Lage Vuursche al plaatsgevonden.

Eén van de acties is het vervangen van oude verkeersborden die slechte staat verkeren door nieuwe borden. Tegelijk zijn overbodig geworden verkeersborden en palen aan de Kloosterlaan, Koudelaan en Hoge Vuurseweg verwijderd.

Looppad opgehoogd

Een looppad dat de begraafplaats bij de Stulpkerk verbindt met de parkeerplaats is opgehoogd met grind, waardoor het beter begaanbaar is voor voetgangers die de begraafplaats bezoeken. Het grind was over van het vernieuwen van de paden in het Cantonspark waarmee de gemeente afgelopen maanden bezig is geweest en dat zo dus een nuttige bestemming vindt.

Veilige bomen en nieuwe bomen

Bij de ronde door het dorp samen met de inwoners kwam ook naar voren dat er een aantal bomen in slechte conditie was en dat het risico bestond dat ze bij harde wind omvallen of zware takken verliezen. Voor deze onveilige bomen is de noodkapprocedure ingesteld. Herplant van nieuwe bomen vindt plaats  tijdens de komende plantronde van het plantseizoen 2021/2022. Omdat veiligheid van bomen voor Lage Vuursche extra belangrijk is vanwege de grotere hoeveelheid en omvang van bomen, is door wethouder Vissers afgesproken dat de volgende boomveiligheidscontrole in februari zal starten in Lage Vuursche.

‘Kleine acties, groot verschil’

Andere zaken die worden aangepakt zijn het plaatsen van een heggetje rond de glasbak, het eenheid brengen in de vorm van de prullenbakken en het vernieuwen van de planken van een zitbank aan de Karnemelkseweg. Wethouder Vissers: “Het is goed om samen met bewoners – natuurlijk nu op veilige afstand – te kijken naar wat er beter kan in de eigen buurt. Kleine acties maken vaak al snel een groot verschil. Dit blijven we doen, want deze betrokkenheid van inwoners vind ik erg belangrijk”.