Gemeenteraad Baarn adviseert positief over aanwijzing Eemland 1

Op 8 januari 2022 eindigt na vijf jaar de aanwijzing van RTV Baarn als 'lokale publieke media instelling' door het Commissariaat voor de Media. Het afgelopen halfjaar konden (aspirant) lokale omroepen een aanvraag indienen voor de nieuwe aanwijzing. Vanuit Baarn is een aanvraag ingediend door de streekomroep Eemland 1, waarvan RTV Baarn sinds 2020 deel uitmaakt. Daarnaast werkt Eemland 1 in de gemeenten Bunschoten, Soest, Leusden en Amersfoort.

In oktober heeft de gemeenteraad van Baarn besloten om het Commissariaat voor de Media positief te adviseren over de aanwijzing voor Eemland 1. De gemeenteraden van Bunschoten en Soest geven ook een positief advies. De Gemeenten Amersfoort en Leusden besluiten in december.

Wethouder Hugo Prakke: "Ik ben blij met dit besluit van onze gemeenteraad. Wij hebben veel waardering voor het werk van RTV Baarn, dat door vrijwilligers wordt uitgevoerd. We vinden het vanuit de gemeente belangrijk dat er voor onze inwoners een lokale of regionale omroep beschikbaar is en leveren daar graag een bijdrage aan."