Geslaagde ‘heterdaadoefening’ politie in Baarn

Op dinsdag 15 oktober heeft de politie een zogeheten ‘heterdaadoefening’ gedaan in Baarn. Daarbij waren politieagenten op zoek naar meerdere mensen die in de oefening de ‘boef’ speelden en zich ophielden in de omgeving van de Kettingweg en de Faas Eiliaslaan. De buurt-WhatsApp en de politiehelikopter werden ingezet om deze ‘boeven’ te vangen.

Het doel van de oefening was om de ‘heterdaadkracht’ in verdachte situaties – zoals woninginbraken – te verhogen. In die situaties is het namelijk essentieel om snel in actie te komen. Verder was het doel om de communicatie tussen verschillende partijen te verbeteren en versterken.

Er is ook geoefend met de politiehelikopter. Hoewel het soms tijdelijk overlast kan geven, is het belangrijk dat ook met dit nuttige opsporingsmiddel ervaring wordt opgedaan.

In het algemeen viel het de politie tijdens de oefening op dat inwoners bereid waren om de politie te helpen zoeken en ondersteunen waar nodig. Verschillende inwoners hebben meegewerkt door het melden van verdachte personen of situaties via het alarmnummer 112.

Iedereen die de politie ook wil helpen in verdachte situaties, kan zich onder meer opgeven voor Burgernet via www.burgernet.nl.