Gratis energievoucher voor woningeigenaren

Woningeigenaren in de gemeente Baarn kunnen tot 31 maart 2021 nog een energievoucher ter waarde van EUR 65,- aanvragen voor de aanschaf van kleine en grotere energiebesparende producten zoals radiatorfolie, tochtstrips of Ledverlichting. Meedoen is heel eenvoudig en gaat via de website van het Duurzaam Bouwloket. Doel van de vouchers is om huiseigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken.

Bent u eigenaar van een woning in gemeente Baarn? Vraag dan snel een energievoucher aan via www.duurzaambouwloket.nl/baarn Want OP = OP.

Hoe vraagt u de cadeaubon t.w.v. €65,- aan?

Meld u aan op de website www.duurzaambouwloket.nl/baarn, klikt u op de knop ‘Subsidie Energievoucher Gemeente Baarn’ en vul uw gegevens in. U ontvangt daarna per e-mail een unieke code met een link naar de webshop en uitleg hoe u de cadeaubon kunt inwisselen. Per adres kan maximaal één bon worden aangevraagd.

Heeft u na 1 januari 2020 al een energiebesparende maatregel genomen en heeft u daarvan nog het bonnetje? Ook dan kunt u de energievouchersubsidie aanvragen via het Duurzaam Bouwloket. U kunt via bovengenoemde website uw bonnetje uploaden en de €65 terugvragen.

Wethouder Jannelies Vissers: “De meest duurzame energie is de energie die niet hoeft te worden gebruikt. Mede om die reden moedig ik alle huiseigenaren van Baarn aan gebruik te maken van deze regeling. De subsidie kan ook worden ingezet voor een warmtescan of een gesprek met een energiecoach. Zo krijgen inwoners nog beter inzicht in de verduurzamingsmogelijkheden voor hun woning.” 

Over de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE)

De gemeente Baarn biedt de energievouchers aan vanuit de subsidie Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). De regeling sluit aan bij de duurzaamheidsambitie van de gemeente Baarn en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Eerder deze maand heeft de gemeente ook de aanvraag voor de RREW-subsidie voor 2021/2022 bij het Rijk aangevraagd. Als die subsidie wordt toegekend, dan is deze volgend jaar ook in te zetten om huurders te helpen met het nemen van energiebesparende maatregelen in hun woning. Zodra hier meer over bekend is zal de gemeente daar over communiceren.