Gratis mondkapjes voor Baarnaars met laag inkomen

De gemeente Baarn deelt gratis duurzame, wasbare mondkapjes uit aan inwoners met een laag inkomen. Het is belangrijk dat iedere inwoner zich kan houden aan de coronaregels, waaronder het dragen van een mondkapje in openbare ruimten en het openbaar vervoer.

Het initiatief voor deze actie komt van de gemeenteraad, een aantal partijen dienden hiervoor een motie in. “Een mooi en sympathiek initiatief”, aldus wethouder Jansma, die zorg draagt voor de uitvoering van de motie.

Mondkapjes via post en partners

De mondkapjes worden komende week per post opgestuurd naar inwoners en hun gezinsleden die een uitkering of regeling ontvangen via de BBS. Daarnaast werkt de gemeente samen met partners. Zo worden er mondkapjes verstrekt via de voedselpakketten van de Voedselbank. Inwoners met een kleine beurs kunnen de mondkapjes ook ophalen bij de Weggeefwinkel, Lokaal O, PIT Baarn en in het gemeentehuis.

Sluit je aan!

Organisaties en particulieren die mondkapjes maken of verzamelen voor deze doelgroep kunnen contact opnemen met de gemeente. Zo wordt ervoor gezorgd dat de mondkapjes op de juiste plek terecht komen. Inwoners en organisaties kunnen een mail sturen naar Hans Oosterveld via h.oosterveld@baarn.nl.