Groenrenovatie rond het gemeentehuis

Rondom het gemeentehuis is en wordt een aantal plantvakken opgeknapt. Door de aanhoudende droogte waren de vakken kaal geworden. De kale delen worden dit voorjaar ingeplant. De dode planten in de Taxushagen worden ook in het voorjaar vervangen. De rododendrons waren te hoog geworden voor de huidige plek en krijgen dit najaar een nieuwe plek in de Pekingtuin.

Er worden ook 5 bomen geplant: 4 sierkersen en 1 streepjesbastesdoorn. De bomen zorgen voor een mooie voorjaarsbloei en in het najaar geven een oranjerode herfstkleur. Opvallend is dat de streepjesbastesdoorn een mooi gestreepte stam en takken heeft. De bomen dragen gunstig bij aan de bijen, vlinders en vogels.

De beplanting wordt laag gehouden met een aantal fraaie vrij-uitgroeiende struiken (toverhazelaar, Japanse sneeuwbal).

Afbeelding: beplanting (groen), vrij-uitgroeiende struiken (ster) en bomen (cirkel)‚Äč.

Pekingtuin
In de Pekingtuin wordt een verwilderde plantvak deels omgevormd naar gazon. Het overige deel wordt in het najaar opnieuw ingeplant, waarbij naast de bestaande eiken 1 eik bijgeplant wordt.

Plantvak achter gemeentehuis
Het plantvak achter het gemeentehuis dat zichtbaar is vanuit de receptie, wordt ingevuld met diverse soorten vaste planten in verschillende kleuren. Bij het bepalen de soorten is rekening gehouden met het feit dat het vak veel schaduw heeft. Het geeft het hele jaar rond een representatief aanzien vanuit de receptie van het gemeentehuis.

Hieronder kunt u de invulling van het plantvak achter het gemeentehuis downloaden en bekijken.