Helpt u mee de eikenprocessierups te bestrijden?

Om het aantal eikenprocessierupsen volgend jaar zomer te verminderen, biedt de gemeente Baarn, in samenwerking met Woonwarenhuis Nijhof, inwoners de mogelijkheid om een gratis vogelhuisje te verkrijgen. Het is de bedoeling dat Baarnaars deze vogelhuisjes ophangen aan of bij eiken in hun buurt. In de huisjes nestelen zich in het voorjaar koolmezen die veel (eikenprocessie)rupsen eten. Zo wordt de toenemende overlast van deze rupsen op een natuurlijke manier tegengegaan.

De vogelhuisjes ter waarde van 14,99 euro worden gratis ter beschikking gesteld door Woonwarenhuis Nijhof. In totaal zijn er 200 vogelhuisjes te verdelen. De actie geldt zolang de voorraad strekt.

Eerst afspraak maken bij gemeente

Wie een gratis vogelhuisje wil krijgen en ophangen, dient zich eerst te melden bij de gemeente. Dat is omdat de gemeente goed wil bijhouden in welke bomen de vogelhuisjes opgehangen worden. Dit geeft later een beter beeld van de effectiviteit. De gemeente vraagt daarom ook enkele contactgegevens van de aanvrager. Die wordt namelijk volgend jaar benaderd voor een onderzoek naar de resultaten.

Aanvragen kan door een afspraak te maken met de heer Frans Lubbers van de gemeente Baarn, bij voorkeur via e-mail: f.lubbers@baarn.nl of eventueel telefonisch (tijdens kantooruren) via tel. 035-54 81 647.

Na het noteren van de gegevens op het gemeentehuis, krijgt de aanvrager een waardebon mee. Daarmee kan men het gratis vogelhuisje ophalen bij Woonwarenhuis Nijhof aan de Minervaweg 3 in Baarn. Ook krijgt de aanvrager van de gemeente een brief met tips voor het ophangen en het onderhoud van het vogelhuisje.

Actievoorwaarden

  • U bent woonachtig in de gemeente Baarn;
  • U hangt het vogelhuisje zelf op in een gemeentelijke (eiken)boom in uw buurt en zorgt voor het onderhoud;
  • De actie geldt zolang de voorraad (200 stuks) strekt.