Het is belangrijk om je te laten vaccineren tegen corona

Een vaccinatie beschermt jezelf, en uiteindelijk ook jouw familie, vrienden en andere mensen. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe moeilijker het is voor het coronavirus om zich te verspreiden. Je kiest zelf of je je laat vaccineren. Een vaccinatie is dus niet verplicht. Laat je goed informeren, zodat je de juiste keuze kunt maken.

LET OP - Voor de duidelijkheid: voor de 1e en 2e vaccinatie is het mogelijk om met en zonder afspraak een vaccinatie te halen bij Theater de Speeldoos op maandagen (behalve de laatste maandag van de maand). Voor de boosterprik is het noodzakelijk om een afspraak te maken en dat kan alleen mogelijk als de geboortejaar aan de beurt is. 

Kijk op de website www.prikkenzonderafspraak.nl voor de verschillende locaties voor prikken zonder afspraak, openingstijden en overige informatie. Als u wel eerst een afspraak wilt maken, bel dan met 0800-7070.

Veiligheid

Elk goedgekeurd vaccin is eerst op tienduizenden mensen getest. Inmiddels zijn miljoenen mensen gevaccineerd tegen corona. Voor de coronavaccins gelden dezelfde strenge veiligheidseisen als voor alle andere vaccins. Fabrikanten doorliepen dezelfde stappen om een vaccin te maken en goedkeuring te krijgen voor een vaccin. De coronavaccins zijn dus zorgvuldig ontwikkeld en goed getest. Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordelen alle vaccins. Zij onderzochten of ze veilig zijn en goed werken. Ook de Gezondheidsraad heeft gekeken of de vaccins aan alle eisen voldoen en voor welke groepen ze beschikbaar zijn. Na de levering van de vaccins heeft het RIVM nog een definitieve veiligheidscheck gedaan. Zo weten we zeker dat de vaccins goed werken.

Vragen?

Heb je vragen die specifiek op jouw (medische) situatie van toepassing zijn? Bespreek deze dan met je (huis)arts. Heb je andere vragen? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl of bel met 0800 – 1351.