HoudBaarnSchoon maakt zich op voor Nationale Opschoondag en Baarnse Opschoonweek!

Dit item is verlopen op 25-03-2019.

23 maart is het Nationale Opschoondag. Een actie die in Baarn niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

Bij HoudBaarnSchoon, het door de gemeente ondersteunde initiatief van Stopmijnafval, zijn de voorbereidingen in volle gang. Die zaterdag zal om 12.00 op de Brink in Baarn het startsein worden gegeven voor een opschoonwandeling naar De Groene Inval.

Voor HoudBaarnSchoon is een dag niet genoeg. In Baarn begint 18 maart al een Baarnse Opschoonweek! De initiatiefnemers zullen de hele week in touw zijn. En uiteraard kan iedereen meedoen. Verenigingen die zelf in actie willen komen om hun eigen omgeving schoon te maken, kunnen contact opnemen met HoudBaarnSchoon. Wij leveren – gratis natuurlijk - alle materialen die ze nodig hebben: grijpers, prikkers, vuilniszakken en meer.

Lever in en Win!

De komende tijd zal HoudBaarnSchoon nog een actie uitrollen, speciaal voor scholen: Lever In en Win! Scholen die meedoen krijgen van de organisatie een grote kliko geleverd. Als we die kliko vol met zwerfvuil weer terugkrijgen, hebben we een mooie verrassing in petto: een groot net met ballen, aangeboden door Sportze.

Evenementenglas

Voor Baarnse organisatoren van evenementen hebben we het Evenementenglas bedacht. Dit glas van duurzaam kunststof is een uitstekende vervanging voor plastic wegwerpglas. Het is de bedoeling dat bezoekers deze evenementenglazen weer inleveren in plaats van weggooien. Dat kan worden gestimuleerd door bijvoorbeeld statiegeld te vragen. Zo besparen we een hoop troep! De Evenementenglazen worden gratis uitgeleend door HoudBaarnSchoon. Kijk voor meer informatie op www.houdbaarnschoon.nl.

Peukenhouder

Iedereen die rookt of heeft gerookt heeft zijn peuk weleens gewoon op de grond gegooid. Dat lijkt onschuldig, maar ondertussen doet zo’n peuk er 50 jaar over om te verteren. HoudBaarnSchoon heeft ook hier iets op bedacht: de Peukenhouder. Dat is een handzaam aluminium buisje dat netjes in een pakje sigaretten past. Als je sigaret op is, kun je hier je peuk in kwijt. De Peukenhouder kan vanaf nu gratis worden aangevraagd op www.houdbaarnschoon.nl.

Arend-Jan Majoor, initiatiefnemer: “HoudBaarnSchoon begint nu goed op gang te komen. Met de komende acties en nieuwe hulpmiddelen zetten we een nieuwe stap in het opschonen van onze mooie gemeente.”