Informatieavond Windenergie De Bilt – voor bewoners van Lage Vuursche

Woont u in Lage Vuursche en bent u benieuwd naar de onderzoeken die zijn gedaan naar de mogelijkheden voor windenergie in uw omgeving? Gemeente De Bilt en gemeente Baarn organiseren hierover een informatieavond op dinsdag 26 januari van 19.30 tot 21.30 uur. In verband met de coronamaatregelen is dit een online bijeenkomst. U bent van harte welkom.

Tijdens de bijeenkomst vertellen wij u graag meer over de zoektocht van gemeente De Bilt naar potentiële locaties voor duurzame energie. Uiteraard wordt het technisch haalbaarheidsonderzoek besproken dat is uitgevoerd, waarin het Maartensdijksche Bos Noord genoemd wordt als één van de mogelijke locaties voor windmolens. Wat staat er precies in het onderzoek en wat betekent dit voor inwoners van Lage Vuursche? Tijdens de avond is er de gelegenheid om uw vragen te stellen en horen we graag wat uw wensen en zorgen zijn. 

Achtergrond

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de energievoorziening van Nederland wordt verduurzaamd. In 2030 moet de CO2-uitstoot gehalveerd zijn ten opzichte van 1990. In 2050 moet die CO2-emissie zelfs met 95% zijn gereduceerd. Hiervoor is het nodig dat vrijwel alle energie die in de toekomst wordt gebruikt duurzaam wordt opgewekt. Nederland is verdeeld in dertig energie-regio’s, waarbinnen alle gemeenten een bijdrage leveren aan de totale opgave.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de informatieavond via duurzaamheid@debilt.nl. Na aanmelding ontvangt u van gemeente De Bilt een link om via Zoom deel te kunnen nemen. Zoom is een programma voor online vergaderen.