Kidskaarten 2019

Baarnse kinderen in minima-gezinnen krijgen de komende tijd weer € 75,00 in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaart’.

Met de Kidskaarten kunnen ouders artikelen voor hun inwonende kinderen (tot 18 jaar) kopen zoals kleding, boeken en speelgoed. De Kidskaarten zijn geldig bij winkels in het centrum van de gemeente Baarn die aangesloten zijn bij de winkeliersvereniging. De Kidskaarten zijn niet inwisselbaar voor geld. Ook kunnen de Kidskaarten niet besteed worden in webwinkels. De Kidskaarten zijn onderdeel van het Baarnse minimabeleid.

Wie komt hiervoor in aanmerking?

  • Gezinnen en alleenstaande ouders met inwonende kinderen tot 18 jaar die een bijstandsuitkering ontvangen;
  • Gezinnen met inwonende kinderen tot 18 jaar met een netto inkomen tot € 1.766,44;
  • Alleenstaande ouders met inwonende kinderen tot 18 jaar met een netto inkomen tot € 1.236,50.

Hoe vraagt u de Kidskaart aan?

Wanneer u een bijstandsuitkering ontvangt, krijgt u in november 2019 hierover een brief thuisgestuurd.

Gezinnen die geen bijstandsuitkering ontvangen en wel denken dat ze in aanmerking komen voor de Kidskaart, kunnen de kaarten aanvragen via de onderstaande button. Per inwonend minderjarig kind kunt u een Kidskaart aanvragen. U ontvangt dan een brief waarmee u de Kidskaart bij de balie van het gemeentehuis kunt ophalen. Zorg dat u deze brief en uw legitimatiebewijs meeneemt bij het ophalen van de Kidskaart.

Kidskaart(en) aanvragen

Aanvragen kan van 4 november 2019 tot en met 1 februari 2020. De Kidskaarten kunnen tot en met 30 april 2020 besteed worden.