Kinderen maken voordelig kennis met sport en cultuur tijdens High 5

Ook dit najaar kunnen kinderen op zoek naar de sport die bij hen past of naar hun creatieve talent, in het kader van ‘High 5’. In samenwerking met een groot aantal verenigingen zijn er weer allerlei kennismakingslessen voor sport, dans, Scouting, kinderateliers en muziek georganiseerd. Alle lessen zijn leuk en leerzaam. Kinderen kunnen zo zowel hun sportieve als hun creatieve en muzikale vaardigheden ontdekken en ontwikkelen. De verenigingen die aan High 5 meedoen hanteren een coronaprotocol en volgen de geldende veiligheidsmaatregelen.

Het uitproberen van verschillende sporten en activiteiten helpt kinderen bij het vinden van een leuke hobby die bij hen past. Dat is de gedachte achter High 5, dat al een aantal jaren georganiseerd wordt door B.Slim Baarn en de gemeente in samenwerking met een groot aantal verenigingen en organisaties. Kennismaken gaat in korte cursussen van vier lessen voor maar 6 euro per cursus. Op deze manier kunnen kinderen verschillende sporten en activiteiten gemakkelijk en voordelig uitproberen. De lessen worden altijd na schooltijd gegeven.

Er is een grote variëteit aan cursussen: turnen, dansen, ballet, dammen, tennis, tafeltennis, voetbal, (kick)boksen, judo, jiu jitsu, handbal, zwemmen, waterpolo, volleybal, (water)Scouting, worstelen, kinderatelier en muziekles.

Voor wie is het?

De cursussen zijn bedoeld voor leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool, die kennis willen maken met een (nieuwe) sport of culturele activiteit. Voor sommige cursussen geldt  een leeftijdsgrens. Deze staat aangegeven op de speciale websites voor informatie en aanmelden.

Informatie en aanmelden

Informatie over de cursussen en aanmelden gaat via de websites: www.activity4kids.nl/sports4kids/baarn (voor sport) en www.activity4kids.nl/culture4kids/baarn (voor cultuur & muziek). Onder ‘High 5 najaar 2020’ staan alle cursussen waar men uit kan kiezen dit najaar. Als u op de activiteit klikt, verschijnt meer informatie over de cursus.

Voor aanmelden moet u zich eerst hebben geregistreerd op de website. Dat doet u door rechts bovenin op ‘registreer’ te klikken en vervolgens de gegevens in te vullen. Daarna wordt er een e-mail met gebruikersnaam en wachtwoord toegezonden. Heeft uw kind al eerder meegedaan aan een activiteit via deze website dan kunt u direct inloggen. Voor het daadwerkelijk aanmelden klikt men op ‘aanmelden’ bij de gewenste cursus. Als alles goed is ingevuld, wordt er een bevestiging van de inschrijving toegezonden naar het opgegeven e-mailadres.

Contact

Voor vragen over de High 5 kan contact worden opgenomen met contactpersoon & coördinator Irene de Jong, per e-mail via i.dejong@baarn.nl of telefonisch: 06-49900591.