Kwiek Magazine: aandacht voor comfortabel wonen

Nederlanders worden steeds ouder en wonen steeds langer zelfstandig. Gelukkig zijn er veel slimme en praktische oplossingen voor woningen, zodat langer zelfstandig thuis wonen ook comfortabel is. Het is belangrijk dat inwoners hier op tijd over nadenken. Daarom brengt de gemeente deze maand een eenmalig magazine uit over dit thema: Kwiek.

In het magazine zijn verhalen van mede-Baarnaars te lezen. Zo heeft het echtpaar Van Zweeden hun huis toekomstbestendig gemaakt en vertellen zij welke keuzes daarbij kwamen kijken. Margreet en Gerrit van der Stoep pakten het anders aan, zij verhuisden naar een appartement dat is ingericht om daar voor lange tijd in te kunnen blijven wonen. Verder is er aandacht voor praktische tips, de diverse woonvormen in Baarn en voor vrijwilligers die inwoners ondersteunen bij het zoeken naar een geschikte woning in Baarn. Inwoners van 60 jaar of ouder ontvangen het magazine thuis. De digitale versie is te downloaden onder aan deze pagina en vanaf volgende week kan ook een exemplaar worden opgehaald in de hal van het gemeentehuis. 

Mijn Huis op Maat

Het magazine maakt deel uit van een bewustwordingscampagne en sluit aan bij het project “Mijn Huis op Maat” dat afgelopen november van start ging. Nog steeds kunnen inwoners van Baarn gratis een huistest doen via www.baarn.nl/mijnhuisopmaat om te checken of hun huis toekomstbestendig is. Na het invullen van enkele vragen krijgen deelnemers een persoonlijk woonadviesrapport toegestuurd via de mail met daarin alle verbeterpunten en mogelijke oplossingen op een rijtje. Op www.mijnhuisopmaat.nl is ook algemene informatie te vinden over mogelijke aanpassingen in huis. Hiernaast is een gratis brochure beschikbaar die tijdens openingstijden opgehaald kan worden op het gemeentehuis.

Te downloaden: