Langer thuiswonen met Mijn Huis Op Maat

Goede verlichting bij de trap, een duidelijk huisnummerbordje, houvast bij op- en afstapjes. Dit zijn een paar voorbeelden hoe inwoners hun huis comfortabeler en veiliger kunnen maken, voor nu en in de toekomst. De gemeente Baarn is in 2020 gestart met het project Mijn Huis Op Maat. In dit project wordt ingezet op bewustwording en het geven van informatie over mogelijkheden om zo lang mogelijk comfortabel in eigen huis te blijven wonen.

“Mensen worden steeds ouder en wonen steeds langer zelfstandig”, aldus zorgwethouder André van Roshum. “Er zijn veel slimme en praktische oplossingen waarmee inwoners hun woning kunnen verbeteren, zodat langer zelfstandig thuis wonen ook comfortabel is. Het is belangrijk dat inwoners hier op tijd over nadenken. Vandaar dat we met dit project zijn gestart.”

Gratis huistest

Inwoners van Baarn kunnen gratis een huistest doen via www.mijnhuisopmaat.nl/huistest. Wat is er prima in orde en wat kan er nog verbeterd worden? Na het invullen van enkele vragen krijgen deelnemers een persoonlijk woonadviesrapport toegestuurd via de mail met daarin alle verbeterpunten en mogelijke oplossingen op een rijtje.

Meer informatie op website en in gratis brochure

Op www.mijnhuisopmaat.nl is ook algemene informatie te vinden over mogelijke aanpassingen in huis. Hiernaast is ook een gratis brochure beschikbaar. Deze kan tijdens openingstijden opgehaald worden op het gemeentehuis.