Maarschalkerbosch klaar voor de toekomst!

Het onderhoud aan het Maarschalkerbosch is afgerond. Zo kan het bosperceel ook in de toekomst behouden worden. Geïnteresseerden zijn welkom om samen met wethouder Jannelies Vissers, de aannemer en medewerkers van de gemeente het eindresultaat te bekijken tijdens een boswandeling. De wandeling vindt plaats op woensdag 18 september.

“De betrokkenheid van inwoners bij dit project vind ik prachtig en waardeer ik enorm”, aldus wethouder Jannelies Vissers. “Inwoners en gemeente hebben steeds hetzelfde doel voor ogen gehad: een gezond bos dat ook in de toekomst kan floreren.” In een gezond bos hebben bomen de ruimte om tot wasdom te komen. Daarom worden na verloop van tijd bomen en struiken gesnoeid en gedund. Samen met aanwonenden en overige belangstellenden zijn waardevolle en toekomstrijke bomen geselecteerd. Daaruit volgden de bomen die moesten wijken om de toekomstrijke bomen de ruimte te geven om te groeien. “Dat waren soms best lastige beslissingen, waarin inwoners een hele belangrijke stem hebben gehad”, vertelt Vissers. “Die samenwerking was heel goed. Daarom ben ik niet alleen tevreden met het resultaat, maar ook trots op de manier waarop we dit samen met inwoners voor elkaar hebben gekregen.”

Boswandeling op woensdag 18 september om 17.00 uur

Geïnteresseerden zijn welkom om samen met wethouder Jannelies Vissers, de aannemer en medewerkers van de gemeente Baarn het eindresultaat te bekijken. De wandeling start op woensdag 18 september om 17.00 uur bij het Hertenkamp in het Maarschalkerbosch. Tijdens de wandeling is er volop gelegenheid om vragen te stellen kunnen inwoners vertellen wat zij van het resultaat vinden. Dit is de laatste wandeling voor dit project. Iedereen is welkom, ook inwoners die niet bij eerdere boswandelingen zijn geweest. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over het project vindt u op www.baarn.nl/maarschalkerbosch