Nazomers Genieten in Vorstelijk Baarn

Elk jaar na de zomervakantie is het weer ‘Nazomers Genieten’ in Vorstelijk Baarn. Dat is dit jaar niet anders, ook al moet het nu op anderhalve meter van elkaar. Ondanks dat verschillende jaarlijkse evenementen zijn afgelast of op kleinere schaal plaatsvinden, is er in de nazomerweken nog genoeg te beleven in Baarn. Met inachtneming van de regels, natuurlijk.

Een aantal evenementen gaat in aangepaste vorm ‘coronaproof’ door. Zo is er ‘Kleintje Vuurol’, een alternatieve mini-versie van het Vuurol-festival. Het Cultureel Festival komt dit jaar naar de mensen toe, met optredens in de straat. Het culinair festival Vorstelijk Proeven, waarmee het zomerseizoen in Baarn traditioneel wordt afgesloten, heeft ook een aangepaste vorm. De jeugd kan meedoen met de Baarnse sportweek of de Theater4daagse. Uiteraard vinden deze activiteiten alleen doorgang als de situatie het toe laat.

Gezellig centrum, mooie bossen & parken

Ook voor wie niet aan een evenement deelneemt, heeft Baarn veel te bieden. Bijvoorbeeld winkelen in de gezellige Laanstraat, een terrasje pikken op de Brink of een bezoek brengen aan één van de markten in of rond Baarn. Winkeliers en ondernemers zetten alle zeilen bij om op een veilige manier thuisblijvers, terugkeerders en bezoekers op verantwoorde manier te ontvangen.

De bossen van de Lage Vuursche en de prachtige Eempolder geven natuurlijk volop gelegenheid om te wandelen of te fietsen. Vlakbij het centrum bevinden zich ook twee fantastische parken: de Pekingtuin en het Cantonspark met de schitterende Wintertuin. Heerlijk voor een lunch of een picknick. Cultureel erfgoed is te vinden in de vorm van Paleis Soestdijk, Kasteel Groeneveld en het Baarnse Bos.

Een greep uit de evenementen (onder voorbehoud):
 

24 t/m 28 augsustus: Baarnse Sportweek voor de jeugd;

24 t/m 27 augustus: Theater4daagse voor de jeugd in Theater de Speeldoos;

5 september: Cultureel Festival op verrassende plekken;

12 september: Kleintje Vuurol in Lage Vuursche;

12/13 september: Open Monumentendag wandeling langs monumenten, w.o. de Wintertuin;

13 september: Trotsmarkt  Kasteel Groeneveld;

27 september: Vorstelijk Proeven in aangepaste vorm in het centrum.

De hele periode zijn er in Theater de Speeldoos diverse voorstellingen.

Actuele info

Meer en actuele informatie is te vinden op de website www.vorstelijkbaarn.nl. Via de Facebookpagina van Vorstelijk Baarn worden ook diverse leuke acties gevoerd en kortingen en cadeaus weggegeven.