Omgevingspanel denkt mee over inwonersenquête duurzame energie

Op donderdag 11 februari kwam het Omgevingspanel van de gemeente Baarn digitaal bijeen. Onderwerp van gesprek? Een inwonersenquête over duurzame energie die de gemeente voorbereidt. De gemeente was onder andere benieuwd naar de reactie op de inhoud van de vragenlijst. Ook wilde de gemeente weten welke ideeën het Omgevingspanel had om de respons op de vragenlijst zo groot mogelijk te laten zijn.

Ideeën

Het panel kwam met tal van ideeën voor aanvullende vragen. Ook de communicatie-inzet via nieuwe kanalen werd als manier genoemd om zo groot mogelijk bereik te krijgen. Insteek daarbij zou het benadrukken van de positieve kant van ‘samen voor duurzaam’ moeten zijn. Met een mooie prijs, een beleving of ervaring, als beloning voor een aantal van de respondenten.

Inbreng meegenomen

De gemeente neemt de inbreng van het Omgevingspanel mee, net als de input die Energiek Baarn, Baarnse Klimaat Alliantie en Platform Ondernemend Baarn hebben meegegeven. De enquête zal naar verwachting in maart worden gehouden.

Over het omgevingspanel

Het Omgevingspanel van de gemeente Baarn bestaat uit inwoners die graag mee willen denken over leefomgeving en duurzaamheid in onze gemeente. Bijvoorbeeld hoe Baarn energieneutraal kan worden. Meer weten of ook meedoen? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar omgevingspanel@baarn.nl.