Ook Baarn ondertekent provinciale intentieovereenkomst nieuwe fietsverbindingen

Op 9 december ondertekenden de provincie Utrecht en de gemeente Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg een intentieovereenkomst voor het uitvoeren van ruim 60 nieuwe regionale fietsprojecten in de komende 10 jaar. De eerste 20 projecten staan al gepland voor de aankomende twee jaar. De ondertekening vormt het startsein voor de zeven gemeenten om met elkaar samen te werken aan het verbeteren van het regionaal fietsnetwerk, variërend van de aanleg van fietsstraten tot het verbeteren van de fietsverkeersveiligheid. De gemeenten krijgen daarbij praktische en financiële ondersteuning van de provincie Utrecht. Namens de gemeente Baarn tekende wethouder Jannelies Vissers de overeenkomst.

Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst spreken de betrokken gemeenten hun voornemen uit om de fietsprojecten te realiseren. In de overeenkomst geven de gemeenten aan met welke projecten zij graag aan de slag willen en waar de provincie bij kan ondersteunen. Dit geeft beide partijen duidelijkheid over welke projecten opgepakt kunnen worden. Hiervoor is inmiddels een prioriteitenlijst gemaakt. Ook wordt aansluiting gezocht op het regionaal fietsnetwerk van de provincie Gelderland. Voor Baarn staat onder meer hoog op de prioriteitenlijst voor 2022 het aanbrengen van fietsvoorzieningen op de Embranchementsweg in samenwerking met de gemeenten De Bilt en Zeist. Verder staan op de projectenlijst aantrekkelijke fietsverbindingen met Amersfoort, Soest en Hilversum.

Wethouder Vissers: “Goede en veilige fietsverbindingen zijn belangrijk voor Baarn. De intentieovereenkomst maakt het mogelijk dat met ondersteuning van de provincie Utrecht een aantal belangrijke verbeteringen in ons regionale fietsnetwerk met prioriteit kunnen worden uitgevoerd. Dat is goed nieuws voor het woon-werkverkeer per fiets, fietsrecreatie in de gemeente Baarn, het milieu en de verkeersveiligheid.”