Paleis Soestdijk en Baarnse Pauluskerk kleuren oranje

Dit item is verlopen op 11-12-2019.

Baarn zegt ‘Nee!’ tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich dit jaar aan bij de internationale campagne ‘Orange the World’ van de Verenigde Naties. In samenwerking met Paleis Soestdijk en de Pauluskerk worden het paleis en de kerk op de Baarnse Brink op 25 november oranje verlicht. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

25 november is door de Verenigde Naties aangewezen als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Om aandacht te vragen voor de mensenrechten en de positie van vrouwen organiseert de VN organisatie voor de vrouwenrechten in meer dan honderd landen de campagne ‘Orange the World’. In onze gemeente doen de prominent in het centrum gelegen Baarnse Pauluskerk en het nationaal bekende Paleis Soestdijk mee aan deze campagne door hun monumentale panden oranje te verlichten. Eerder kleurden zo ook Times Square in New York, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor in Berlijn oranje als teken van steun voor de strijd tegen geweld. Nederland zal naar verwachting dit jaar de meeste oranje gebouwen en objecten ter wereld tellen, verspreid over het hele land!

Burgemeester Röell: “Geweld tegen vrouwen en meisjes is uiteraard onacceptabel en moet worden gestopt. Een belangrijke stap hierin is bewustwording over de aard en omvang van het probleem. Ik ben dan ook heel blij dat de Pauluskerk en Paleis Soestdijk in onze gemeente helpen door opvallende en voor velen zichtbare symbolen te vormen voor de strijd tegen geweld.”

Paleis Soestdijk wordt op 25 november van 17.00 tot 22.00 uur oranje verlicht. De oranje verlichting wordt ingeschakeld door de eigenaar van Paleis Soestdijk, Maya Meijer-Bergmans en de Baarnse burgemeester Mark Röell. Ook vertegenwoordigers van UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao die in Nederland de campagne coördineren, zullen hierbij aanwezig zijn. 

Ook de Pauluskerk zal op 25 november oranje kleuren en verder op de avonden tijdens de duur van de campagne, tot 10 december aanstaande.

Meer informatie over de Orange the World campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl.