Regenwatermarkt op 22 april voor het hele gezin

Dit item is verlopen op 23-04-2017.

Ons klimaat verandert. Het regent steeds vaker heel hard en de zomers zijn warmer en droger. Welke maatregelen kunnen we samen nemen? Hoe kunnen we wateroverlast op straat en in de tuinen voorkomen? Is er iets te doen aan de hitte en droogte in de zomer? Wat doet de gemeente en wat kunt u zelf doen? Benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Kom dan zaterdag 22 april aanstaande naar de Regenwatermarkt!

De gemeenten Baarn en Soest nodigen iedereen, jong en oud, uit om op 22 april van 11.00 uur tot 15.00 uur naar de Regenwatermarkt te komen op de Rioolwaterzuivering, Maatweg 10 in Soest – de plek waar het afvalwater van Baarn en Soest samen komt.

Gratis tuinontwerp

Ga mee met een rondleiding over de zuivering (normaal niet open voor het publiek!) en leer alles over hoe we vies water weer schoon maken en hoe u uw steentje kan bijdragen. Of laat u adviseren door een tuinarchitect over hoe u uw tuin waterbestendig maakt. Neem een plattegrond en foto’s mee!

Informatiemarkt

Maak kennis met subsidiemogelijkheden voor duurzaam waterbeheer in eigen tuin. En bezoek de informatiemarkt waar diverse organisaties en bedrijven informatie geven over toekomstbestendig waterbeheer, zoals het afkoppelen van uw regenpijp, het aanleggen van een groen dak (sedumdak) of het vergroenen van uw tuin.

Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen en smikkelen van lekkere poffertjes!

Kortom, genoeg te doen voor het hele gezin. Tot de 22e!

De informatiemarkt wordt mede mogelijk gemaakt door o.a.: De Wildkamp; Sedumworld; Tuincentrum ’t Vaarderhoogt; Groei en Bloei (met voordelige plantjes!); Atelier Groenblauw; Operatie Steenbreek.