RMN klaar voor het bestrijden van gladheid

‚ÄčReinigingsbedrijf Midden Nederlands staat sinds 1 november alweer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel te bestrijden. Samen met de gemeente zijn routes uitgezet voor strooiwagens en sneeuwschuivers. Deze routes zijn te vinden op de gemeentelijke website www.baarn.nl/gladheid.

De gemeente Baarn heeft een gladheidbestrijdingsplan voor de gemeentelijke wegen. Daarin staat onder meer op welke wegen wordt gestrooid. Als eerste strooit de gemeente op doorgaande routes, zoals: busroutes, hoofdwegen en toegangswegen tot wijken. Daarna wordt gestrooid op wegen naar huisartsen en verzorgingshuizen en straten bij winkelcentra en in woonwijken.

Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) voert de gladheidbestrijding uit voor de gemeente Baarn. Bij de beslissing om uit te rukken voor een strooironde gaat RMN af op de waarneming eigen coördinatoren in het betreffende gebied. Daarnaast hebben zij een abonnement op een gespecialiseerde weerdienst die waarschuwt voor verwachte gladheid. Ten slotte alarmeert ook de politie vanuit eigen bevindingen de gladheiddienst van RMN.

Hoofdwegen eerst

Het is niet mogelijk om bij optredende gladheid alle wegen in de gemeente te strooien en sneeuwvrij te maken. Daarom worden met name de hoofdwegen met aanliggende fietspaden, busroutes en sterk hellende wegen gestrooid dan wel sneeuwvrij gemaakt. Ook als er gestrooid is kan het wegdek (plaatselijk) glad zijn. Weggebruikers dienen daarom hun rijgedrag en snelheid aan te passen aan de weersomstandigheden.

Zoutkisten

De gemeente Baarn plaatst zoutkisten op verschillende locaties in de gemeenten. Inwoners kunnen met dit zout zelf moeilijk bereikbare plekken in hun wijk strooien. De locaties van de zoutkisten vindt u ook op www.baarn.nl/gladheid.

Vragen?

Hebt u nog vragen over het strooibeleid? Dan kunt u contact opnemen met het team Beheer, tel.nr. 035 - 54 81 611.