Seniorenbus en Kevin van den Berg prijswinnaars Vrijwilligersprijs en Cultuurprijs

En de winnaars zijn: de Seniorenbus (Vrijwilligersprijs 2020) en Kevin van de Berg (Cultuurprijs 2020)! Zij ontvingen gisteravond hun prijs uit handen van burgemeester Mark Röell tijdens de nieuwjaarsreceptie in Theater de Speeldoos.

Voor beide prijzen nomineerde de jury uit alle aanmeldingen drie kandidaten. De inwoners van Baarn hebben de winnaars bepaald door te stemmen. Met bijna de helft van de stemmen is de Seniorenbus de overtuigende winnaar van de Vrijwilligersprijs 2020. Andere genomineerden waren RTV Baarn en de Volksuniversiteit. Henk Kroon is enthousiast: “Geweldig dat we hebben gewonnen. Dit voelt echt super. We hebben wel gelobbyd, maar onze klanten zijn natuurlijk wat ouder en zijn niet allemaal in staat om via internet een stem uit te brengen. Met de seniorenbus helpen we mensen in heel Baarn en zorgen ervoor dat ze nog mobiel blijven en af en toe ergens heen kunnen zonder dat ze meteen een taxi hoeven nemen. We doen dit met maar heel weinig geld, dus de prijs van duizend euro komt heel goed van pas voor onze organisatie!”

De Seniorenbus zet zich in voor het vervoer binnen de gemeente Baarn van ouderen vanaf 55 jaar, die een beperking hebben of kwetsbaar zijn. De jury roemde in haar rapport de belangrijke signalerende taak en de goede samenwerking met vele instanties.

De Cultuurprijs 2020 is voor Kevin van de Berg, tevens presentator van de avond. “Ik had dit echt totaal niet verwacht”, aldus een trotse Kevin. “Ik heb de prijs al in 2014 mogen ontvangen, dus ik was al heel verbaasd dat ik genomineerd was. Ik ben er ontzettend blij mee. Het is een mooie waardering vanuit het dorp waar ik me heel betrokken bij voel. En met het geld kan ik nu lekker op vakantie. Nee hoor, dat is een grapje. Ik ga het gebruiken voor nog meer culturele activiteiten!”

De jury noemt Kevin “een grote inspirator voor jong en oud en een drijvende kracht in het culturele veld van Baarn”. In 2019 verdedigde hij de Baarnse eer als teamcaptain van het team voor de Koningsdag Regioquiz in Amersfoort. Daarnaast was hij betrokken bij Toneelgroep Karakter en schreef en presenteerde hij het Baarnsch Sinterklaasjournaal. Atelier Langs Jan en Theater de Speeldoos waren ook genomineerd voor de Cultuurprijs 2020.

Prijzen

Met de Vrijwilligersprijs en Cultuurprijs spreekt de gemeente Baarn haar waardering uit voor organisaties of personen die een bijzondere bijdrage aan de Baarnse samenleving geven. Voor zowel de Cultuurprijs 2020 als de Vrijwilligersprijs 2020 heeft een jury 3 kandidaten genomineerd. Inwoners van Baarn bepalen de winnaar door te stemmen. Beide winnaars krijgen een geldbedrag van €1.000 en een beeld van de Baarnse kunstenares Gerda van de Venne.