Vaccinatielocatie De Speeldoos sluit tijdelijk

Na vandaag, maandag 20 december, gaat de vaccinatielocatie van GGD regio Utrecht in Theater de Speeldoos tijdelijk dicht. Deze kleinere dichtbij-locatie in Baarn was op maandagen geopend, met uitzondering van de laatste maandag van de maand. Vaccinaties vinden ondertussen plaats op zes grote locaties in de provincie. Dit zijn Utrecht (Jaarbeurs en Hoog Catharijne), Amersfoort (Rijtuigenloods en Meander Medisch Centrum), Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. En in Expo Houten vanaf 27 december aanstaande.

Tijdelijke sluiting dichtbij-locaties tot eind december

GGD regio Utrecht staat voor de grote opgave om alle inwoners van provincie Utrecht voor eind januari een boostervaccinatie te geven. Om zo snel mogelijk, zoveel mogelijk mensen te vaccineren, is het nodig om tijdelijk kleine dichtbij-locaties te sluiten en op te schalen bij de grote locaties. De sluiting van kleine dichtbij-locaties duurt tot in ieder geval eind december. Dan bekijkt GGD regio Utrecht of het mogelijk is dichtbij-locaties weer te openen.

Waarom sluiten

Een kleine locatie heeft in verhouding meer medewerkers nodig. Denk aan prikkers, hosts, administratief medewerkers, EHBO’ers en artsen. Deze medewerkers hebben we hard nodig op de grote vaccinatielocaties om al onze inwoners zo snel mogelijk een booster te kunnen geven.

Inwoners die al een afspraak hebben voor een vaccinatie in De Speeldoos krijgen bericht van GGDrU als hun afspraak opnieuw ingepland moet worden op een andere locatie. We vragen deze groep mensen met klem niet zelf contact te zoeken met de GGD om de afspraak te verplaatsen. GGDrU benadert u. De nieuwe afspraak op een andere locatie betekent wellicht dat u wat verder moet reizen.

Beroep op al onze inwoners

Wij realiseren ons dat dit lastig kan zijn. Toch doen wij een beroep op uw begrip. Voor de gezondheid van onze inwoners vinden wij het als gemeente belangrijk dat zij zo snel mogelijk een boosterprik kunnen krijgen. Is het maken van een afspraak lastig voor u? Doe zoveel mogelijk een beroep op iemand in uw omgeving voor hulp hierbij of voor het rijden naar een locatie. Ook kunt u bij de bibliotheek terecht voor hulp bij het maken van een afspraak. Er is ook een handig filmpje dat stap-voor-stap uitleg geeft: https://uitlegprikafspraak.nl/.

We roepen iedereen die aan de beurt is op om zo snel mogelijk een boosterprik in te plannen bij GGD regio Utrecht. Het kan zijn dat u even moet wachten aan de telefoon of in het onlinesysteem. Alle medewerkers van GGDrU en andere GGD’en werken ontzettend hard, ook tijdens de feestdagen, om u zo spoedig mogelijk te kunnen helpen.

Waarom een booster halen?

We zien dat een eerste en tweede vaccinatie niet meer genoeg beschermt tegen de omikron-variant. Door de snelle verspreiding van deze variant, kan het aantal ziekenhuisopnames sneller stijgen. Om dit te voorkomen is het nodig om iedereen zo snel mogelijk een booster te geven. Heeft u een uitnodiging voor de boostervaccinatie gehad, of is uw geboortejaar aan de beurt? Dan kunt u een afspraak maken op www.planjeprik.nl. Vindt u het lastig om online een afspraak te maken, bel dan met GGD regio Utrecht op 030-630 54 00. Dat kan 7 dagen in de week van 08.00 tot 20.00 uur. Het is druk op de lijnen, mogelijk is er een wachttijd.

Wanneer ben ik aan de beurt?

Houd de website en de sociale media van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl/corona)  of van GGDrU (www.ggdru.nl) in de gaten. De GGDrU zet zich in eerste instantie in om alle zestigplussers zo snel mogelijk te vaccineren. Degenen die een afspraak hebben gemaakt bij een dichtbij-locatie worden gebeld, of krijgen een sms om de afspraak te herplannen bij een grote locatie. Neemt u hiervoor niet zelf contact op met GGDrU.

Kom niet spontaan naar een vaccinatielocatie!

Wij vragen u niet zonder afspraak voor een boosterprik naar één van de GGD-locaties te komen. Zonder afspraak krijgt u geen vaccinatie.