Vandalismemeter eerste kwartaal 2019

De gemeente Baarn publiceert ieder kwartaal de vandalismemeter. Deze meter laat zien hoeveel materiële schade door vandalisme aan eigendommen van de gemeente Baarn is aangericht.

Met het bekend maken van deze gegevens hopen we de oplettendheid en betrokkenheid van Baarnaars bij het vandalismeprobleem te vergroten.
 

Omschrijving schade Locatie Herstelkosten
Vernieling 20 metalen vaasjes Algemene Begraafplaats € 2.000,-

Meld vandalisme

Vernieling is altijd strafbaar. Bij het aanpakken van vandalisme is uw hulp belangrijk en hard nodig. Meld vandalisme in uw buurt of op andere plekken. Dat gebeurt nog te weinig, terwijl het de pakkans van de daders vergroot. Uw melding draagt ook bij aan een beter beeld van de soort en omvang van vandalisme. De gemeente kan zo bovendien beter en sneller zorgen voor het herstel van vernielde gemeentelijke eigendommen, zodat verloedering geen kans krijgt.

Wanneer u getuige bent van vandalisme, bel dan direct de politie via alarmnummer 112. Ook kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Zijn de daders al gevlogen? Geef dan de vernieling door aan de gemeente.

Meldingen van schade aan gemeentelijk eigendommen kunt u doorgeven via het algemene telefoonnummer van de gemeente (035)5481611 of met het formulier Melding woon- en leefomgeving op www.baarn.nl

Laat merken dat vandalisme niet normaal is. Wij rekenen op uw hulp!